Trendspaning – så inreder du med taktila material

Räfflat, ribbat och sammetsmjuka rundlar. Den gemensamma nämnaren? Du kan inte låta bli att dra handen över ytan. Taktila material är nämligen inte bara vackra för ögat, de tilltalar även våra övriga sinnen. Här är tre sätt att applicera trenden i ditt hem!

Ribbade möbler och inredningsdetaljer
Den ribbade och rundade strukturen har synts på det mesta den här säsongen. Från soffor och sittpuffar till lampor, krukor och karaffer. Den lekfulla och taktila ytan tillför struktur i inredningen, och beroende på vilken detalj eller möbel du väljer passar stilen lika bra in i det avskalade såväl som det maximalistiska hemmet.

Trendspaning – så inreder du med taktila material
Ribbad soffa från House Doctor.

Rotting och jute
Både rotting och jute har fått ett rejält uppsving senaste tiden, särskilt med tanke på att hållbara naturmaterial som åldras väl ligger i tiden. Men även för att inredningsupplevelsen blir allt viktigare – vi vill att det ska kännas genuint och äkta. Förutom att de råa materialen är fina att titta på är de dessutom tacksamma att plocka in i inredningen då de passar nästan alla stilar. Ett tips är att leta efter rottingmöbler second hand, där går det ofta göra bra fynd!

Trendspaning – så inreder du med taktila material
Vackra och taktila naturmaterial från Granit.

Sammet
Smaragdgröna sittpuffar, vinröda soffor och silvergrå överkast. Att vi inte kan få nog av sammetsmöbler har väl knappast gått någon förbi, och att det mjuka tyget uppskattas av många är kanske inte så konstigt. För det är ju precis lika vackert som skönt. Några som hakat på trenden är bland andra Ikea, Ellos, House Doctor och Broste Copenhagen.

Trendspaning – så inreder du med taktila material
Broste Copenhagen bjuder på en mängd sammetslena nyheter i höst.

Visste du att …

… Taktila material såsom mjuka plädar och kuddar stimulerar hormonet oxytocin som skapar lugn och ro i kroppen.

Rulla till toppen