Skapa snygg och smart förvaring – 3 kreativa lösningar

Bra förvaring är avgörande för att boendet ska fungera. Här är tre inspirerande hem med både snygga och kreativa lösningar.


Sovrum i vardagsrummet

Skapa snygg och smart förvaring - 3 kreativa lösningar
Skåpdörrarna har profiler och mässings­beslag för att matcha sekelskiftesstilen i lägenheten.

Kenneth har byggt en sänglösning med skåp, hyllor och fönster med spröjs. Kenneth är snickare och har själv byggt den skräddarsydda lösningen i sitt hem. Tidigare låg sovrummet i vardagsrummet, och gästerna måste passera sovrummet när de kom från hallen. Nu är det avlånga vardagsrummet uppdelat i två delar, och sovrummet ryms i den ena delen. För att dela av rummet har Kenneth satt upp en hylla och en skiljevägg med spröjsade fönster.

Ditt bästa förvaringstips?

Integrera möblerna ordentligt i hemmet så att det blir en fröjd för ögat också. Förvaring ska vara lättillgänglig och funktionell, samtidigt som den ska passa in i den övriga interiören.

 

Bokhylla och soffa i ett

 

Skapa snygg och smart förvaring - 3 kreativa lösningar
Långväggen med sina stora spröjsade fönster var en utmaning och gjorde det svårt att placera höga bokhyllor i rummet. Lösningen blev att bygga en integrerad hylla och soffa. Hyllorna har byggts på en liten sockel och har både limmats och skruvats ihop.

Krista har byggt en lång bänk av bokhyllor. Förutom böcker och lp-skivor rymmer den också en skön sittplats. Krista Rosenkilde är bildkonstnär och ägare av webbutiken Mon Atelier, där hon säljer egendesignade kuddar, textiler och möbler. Hennes hem är präglat av den egna formgivningen – både kuddarna och plädarna kommer från Mon Atelier, och hon har också målat en del av tavlorna.

Ditt bästa förvaringstips?
Framhäv de föremål du tycker mest om, men organisera dem och placera dem i till exempel en stor hylla eller ett vackert vitrinskåp. Det är viktigt att ge sina prylar en fin inramning – särskilt om man är en person som tycker om många saker.

 

Skåp i väggarna

Skapa snygg och smart förvaring - 3 kreativa lösningar
Det stora skåpet sväljer en hel del förvaring, och mycket kan gömmas undan bakom dörrarna, vilket skapar både ytor och luft i den lilla trerummaren. Keramiken på bordet har Rebeccas föräldrar, som är keramiker, gjort.

Rebecca har byggt en skåpvägg med dörrar i olika färger. Rebecca Hvid Neimann fick hjälp av pojkvännen, som är finsnickare, att bygga en skåpvägg med dörrar. En öppning i en av de bärande väggarna blev den perfekta platsen. Skåpet byggdes av mdf-skivor och hängbeslag som därefter målades i olika grå toner. Matbordet och lamporna kommer från Norr11. Stolarna, designade av Børge Mogensen är av modell “J39” och har följt med från Rebeccas barndomshem.

Ditt bästa förvaringstips?
Bor man i en lägenhet som har begränsad yta, så utnyttja höjden så mycket som möjligt för att skapa förvaring.

Scroll to Top