Topp 5 – det här stör vi oss mest på i hemmet

En undersökning visar att bara var femte svensk är nöjd med sitt hem. Detta är vad vi stör oss mest på.

Kanske är det inte särskilt överraskande, att när människor får frågan om vad man retar sig mest på hemma, så är det förvarvaringen som hamnar högst på listan. Råd och tips om just förvaring är något av det vanligaste i expertfrågespalter och på inredningstidningarnas sidor. Kantar Sifo har på uppdrag av Skanska gjort en undersökning om vad som irriterar oss mest i våra hem. Hela 27 procent menar att förvaringen är det största irritationsmomentet. Detta följs av toaletten och duschen, väggfärgen samt golvet.

– En väl utformad planlösning kan vara avgörande för hemmets förvaringsmöjligheter. Eftersom just planlösning och förvaring kan vara svårt att ändra med tiden är det bra att tänka lite extra på dessa saker vid val av bostad. Detaljer som väggfärg och tapet bidrar mycket till helhetsintrycket men är betydligt lättare att justera i efterhand, tipsar Magnus Lambertsson, försäljnings- och marknadschef på Skanska Nya Hem.

Topp 5 - det här stör vi oss mest på i hemmet
Foto: Jotun

Att yngre människor är mer sugna på förändring återspeglas möjligen i det faktum att det är i åldersgruppen 30 till 39 år man hittar dem som är mest missnöjda med detaljerna i hemmet. Hela 31 procent irriterar sig nämligen på väggfärgen medan motsvarande siffra bland de i åldrarna 60 till 74 år endast är 12 procent.

Topp 5 – det här stör vi oss mest på i hemmet

  1. Förvaringsmöjligheterna     27%
  2. Toaletten och duschen        22%
  3. Väggfärgen/tapeten           22%
  4. Golvet                               21%
  5. Köksluckorna                     17%

Här hittar du smarta tips på hur du löser förvaringen i hallen!

Topp 5 - det här stör vi oss mest på i hemmet
Kombinera gärna dold förvaring med öppen i hallen. Foto: Ikea

Undersökningen är genomförd av Kantar Sifo på uppdrag av Skanska i juni 2019.Undersökningen är riksrepresentativ och statistiskt säkerställd på länsnivå. Totalt har 2501 personer i åldrarna 16–74 deltagit i undersökningen.

Rulla till toppen