Trendstefan: ”Jag är totalt otrendig”

Stefan Nilsson kommer även i år att vara en av programpunkterna på Hus&Hems Stora stylingkvällen. Vi fick ett snack om trender, styling och framtid. Ska vi tro trendoraklet kommer år 2020 att markera att genombrytande trendbrott.

Hej Trendstefan, vad kul att du kommer till Stora stylingkvällen!

– Tack. Jag har ju en lång relation till tidningen. Länge var jag Hus&Hems trendredaktör på nätet, så vi började hänga för kanske 12, 13 år sen.

Vad kommer du att prata om?

– Precis som förra året så kommer jag att prata om trender. Vad är hett och vad ska man ta bort hemma. Jag kommer att landa i årets trender som framför allt handlar om behovet av från- och avkoppling (Resting Neutrals), att utforska sin egen smak (Witch Craft) och retrotrenden med färg (Evolving Elvis). Och så klart en del hållbarhet.

Vilken är din relation till styling?

– Styling är både något man kan göra professionellt och privat. Ordet kan bli lite laddat och stort. Måste man bo stylat? Kan man inte bo hemtrevligt? För mig är styling en lekfullhet. Klart man får styla konstigt och kreativt! Det är ju fantastiskt! 

 

Trendstefan:
Stefan Nilsson på Stora stylingkvällen 2018.

Hur gör man egentligen för att plocka upp trender och vara först med det senaste? Kan du ge oss några handfasta tips?

– Jag tycker man ska vara medveten om trender – men inte haka på precis allt. Det finns massor av goda värden i trender som man kan hänga på. Ta detta med behovet av nedkoppling från alla sociala medier. Det tror jag är en bra trend.

Och hur hänger man på? Jo, man är nyfiken, läser och tittar på bilder. Det finns så kallade early adopters som man kan inspireras av. Titta på personer som är ännu tidigare på trend än till exempel Bianca Ingrosso (som ju är mer mainstream).

Trendstefan:
Stefan gillar trenden Witchcraft som ger oss tillfälle att vara personliga och utforska vår egen smak.

 Hur förhåller du dig själv till trender när det gäller inredning? 

– Jag är totalt otrendig. Jag har haft samma tapet i vardagsrummet i 12 år. Fast just nu är det ju trendigt…man ska inte slita och slänga allt… Men jag testar en hel del saker och ser om de funkar i verkligheten. Belysning och lampor? Drinkvagnar? Plantor i bokhyllan? Jag testar – men det jag väljer att ha omkring mig är sånt som är i min egen smak.

Det är fyra månader kvar till din egen stora dag – Stora trenddagen. Hur går det med trendspaningen?

– Åh, exakt nu, i september och oktober sätter jag mig och grunnar och funderar på precis allt. Massa post-it och anteckningar på mina väggar. Utrivna blad från tidningar. Just nu samlar jag in allt. Senare i oktober börjar jag diskutera och testa mitt material: Funkar det, förstår man? Jag kan väl avslöja att 2020 står för ett gigantiskt trendbrott. Man kan nästan säga att 2020 har möjlighet att bli motsvarigheten till 1920-1925. Tänk jazz och party med The Great Gatsby.

 

Trendstefan:
Är det 2020 det stora trendbrottet kommer? Partyscen från filmen The Great Gatsby (2013) som utspelar sig på 1920-talet.

 Boka din biljett till Stora Stylingkvällen här:

Stora Stylingkvällen 2019

Rulla till toppen