Nya tapettrenden – sköna botaniska mönster

Nu tapetserar vi hela rum med botaniskt mönstrade tapeter, just nu trendar mellanstora blommor mot mörka, dämpade bakgrunder, eller olika nyanser av grönt och blått. Vi har valt ut våra favoriter bland de botaniska tapeterna här.

Skön botanik

– Tidigare tapetserade vi ofta bara en fondvägg, men numera klär vi gärna alla fyra väggar med tapeter. Vilket slags mönster vi väljer hänger ihop med vilken stil man har och vilket rum som ska inredas, säger designern och trendexperten Torhild Rustenberg.

Blommor och botaniska mönster har varit populära länge och fortsätter att vara det. Det finns alla möjliga varianter, men nu ser vi mycket mellanstora blommor mot mörka, dämpade bakgrunder, eller olika nyanser av grönt och blått.

Blommiga tapeter har verkligen kommit för att stanna, menar Hus & Hems inredare Matilda Appelberg.

– Förut kanske man tyckte att de mer hörde hemma i ett romantiskt torp på landet, men nu vill man också ha det i lägenheten i stan.

Vi ser även ett nytt uttryck i mönstren – det småmönstrade, lantliga har fått konkurrens av mer dramatiska mönster som rosor och pioner som tar för sig rejält. Även stora bladverk har hittat upp på väggen.

– Men tänk på att en stormönstrad tapet på alla väggar kan göra att rummet känns mindre. I gengäld kan rummet framstå som mer omslutande och ombonat. Stora blommor är väldigt effektfullt, säger Matilda Appelberg.

Nya tapettrenden - sköna botaniska mönster

Botanik, tack! Skog, träd och olika sorters blad är väldigt aktuella på tapetfronten just nu. Det här vackra rummet är tapetserat med ”Forest” ur serien ”Botanical Botanica”, Cole & Son.

Nya tapettrenden - sköna botaniska mönster

Tapet ”Secret garden” från Rusta ger en romantisk vintagekänsla.

Nya tapettrenden - sköna botaniska mönster

Trendiga blommor. Blommönster i alla dess former är en stark trend inom inredning överhuvudtaget. Tapet ”Aurélie” från Sandberg Wallpaper, Ellos.

Nya tapettrenden - sköna botaniska mönster

Klassiska blommönstret ”Nocturne” ur kollektionen Sence of Silence, Boråstapeter.

Nya tapettrenden - sköna botaniska mönster

Fototapet ”Vintage Blush Floral” som kan beställas i önskad storlek ger en riktig wow-känsla, Happywall.com.

Nya tapettrenden - sköna botaniska mönster

Traditionell Morriskänsla som finns i flera färgställningar. Tapeten ”Melsetter” skapades 1893 av William Morris dotter May, Morris & Co.

 

Nya tapettrenden – motivtapeter som ger lugn och harmoni

Rulla till toppen