Här är de naturtrogna LED-ljusen som blivit en viral succé

De batteridrivna blockljusen ARNT från Jysk har blivit den senaste stora snackisen på Facebook.

September månad är här och för många innebär det också höstens intåg. Än så länge är det fortfarande ljust på kvällarna, men snart är det dags att börja mysa under filtar och tända levande ljus. De levande ljusen innebär ju dock också en viss risk, om man inte är försiktig. Därför väljer allt fler batteridrivna ljus.

I Facebookgruppen Inredning, inspiration & renovering har LED-ljusen ARNT från Jysk blivit en viral succé den senaste veckan. Janet Oinonen var först med att tipsa om ljusen, men hon hade aldrig kunnat tro att inlägget skulle få så mycket uppmärksamhet.

– Jag älskar inredning och kände bara att dessa ljus måste jag dela med mig av i gruppen för jag tyckte de var så underbara, till ett bra pris, säger Janet till Hus & Hem. 

Här är de naturtrogna LED-ljusen som blivit en viral succé
Janet delade med sig av en video av ljusen som väckte succé i Facebook-gruppen.

Inlägget har fått över 1 900 gilla-markeringar och i kommentarerna ville man veta var ljusen var köpta. Fler inlägg ploppade upp och plötsligt ville alla ha de batteridrivna blockljusen från Jysk.

– Vi har sett att försäljningen har rasat iväg efter att de där inläggen dök upp. Ett tag var de slutsålda i nästan alla våra butiker. De fanns bara kvar i sju av totalt 145 butiker, säger Sandra Martinsson, kommunikationschef på Jysk.

Här är de naturtrogna LED-ljusen som blivit en viral succé
Ljusen såg så fina ut hemma hos Janet att det blev rusning till Jysk. Foto: Privat

I nuläget är ljusen slut på centrallagret och finns därför bara att köpa i 48 butiker, men de kommer snart in igen, lovar Sandra Martinsson.

Varför tror du att just de här ljusen blivit så populära?

– Jag tror att många tycker att LED-ljus är praktiska och mer hållbara än stearinljus. Dessutom är de säkrare. De här ljusen ser också väldigt naturliga ut med den rörliga lågan, tidigare har LED-ljus inte varit lika naturtrogna, säger Sandra Martinsson.

Blockljus ARNT finns i två olika storlekar, 7,2 cm i diameter och 10 cm höga, respektive 7 cm i diameter och 15 cm höga. Priset ligger på 59,95 kr för de lägre ljusen och 69,95 kr för de högre ljusen. LED-ljusen har en brinntid på 50 000 timmar. Eftersom ljusen tillfälligt är slut på centrallagret går de inte att beställa online, men när de kommer in igen hittar du dem här. 

Svart rotting är hetast just nu – här är våra favoriter

Rulla till toppen