Mumin-muggen 2019 är här

Vinterns nya Mumin-mugg från Arabia heter Djupsnö. I motivet får vi följa Mumintrollet och Lilla My som plötsligt vaknar ur sin vintersömn och förundrat ser sig omkring i den snötäckta Mumindalen. Det är Arabias fjortonde servis med vintertema.

Följ med till Mumindalen
Berättelsen om Mumintrollet och Lilla My kommer från Tove Janssons bok Trollvinter från 1957, liksom alla Muminprodukter med vintertema. Vintermuggarna har tillverkats sedan 2006. Tove Jansson älskade den nordiska naturen och dess väderfenomen; de var ofta föremål för hennes detaljerade illustrationer och rika språk.

 

Mumin-muggen 2019 är här
Muggarna är en given del av Arabias Mumin-servis med vintertema. Servisen består i sin helhet av en mugg, en skål, minimuggar och kaffeskedar. 

Upptäck vinterlandskapet
I motivet som löper runt muggar och skålar följer vi Mumintrollet som klivit upp ur sin vintersömn. Medan resten av familjen fortsätter att sova djupt, vågar sig Mumintrollet ut för att insupa Mumindalen i magisk vinterskrud. Häpet betraktar han granen som är nedtyngd av snömassorna. Så får han syn på Lilla My, som också hon visar sig ha vaknat. Det är ekorren som väckt henne, och snart ansluter sig både ekorren och Knyttet till den lilla upptäckarskaran. I grottan sover Lilla Mys syster Mymlan vidare i sin kartong, trots systerns ivriga ruskningar. 

 

Mumin-muggen 2019 är här
Minimuggarna kan användas som bordsdekoration, eller varför inte hänga dem i julgranen?
Rulla till toppen