Svart rotting är hetast just nu – här är våra favoriter

Grafiskt, strikt och inte fullt lika somrigt som den naturfärgade rottingen. Nu stramar vi till det med vackra linjer i svart.

Alla tiders trendmaterial
Rotting görs av stammen från palmer ur familjen Lepidocaryodidaea. Stammarna är slingriga och snabbväxande – en rottingtråd kan bli upp till tvåhundra meter lång! Om du, liksom vi, fallit för trenden med den svarta rottingen tipsar vi här om några uttryck som vi fastnat för. Inte minst när det gäller belysning kan den flätade rottingen göra stor skillnad i ett rum.

 

 

Svart rotting är hetast just nu - här är våra favoriter
Lycklig är den som har svängrum för en gungstol med sköna former. Från Sika Design.
Svart rotting är hetast just nu - här är våra favoriter
Takpendeln från Ay Illuminate sprider vackert ljus. Pall från House Doctor.
Svart rotting är hetast just nu - här är våra favoriter
Stol från Ellos i klassisk modell. Takpendel, Nordal.
Svart rotting är hetast just nu - här är våra favoriter
Satsborden från Madame Stolz fungerar fint som blomsterbord. Gröna slingrande rankor mot den svarta rottingen blir en fin effekt.

Gör det själv – måla rotting
Är du lite pysslig fyndar du kanske en rottingpryl på loppis och målar den själv. Rotting är ett material som ständigt återkommer i inredningen, så det är relativt lätt att hitta på loppmarknaderna. Använd en färg som tål lite rörelse. Det där hemtrevliga, knirkande ljudet vi förknippar med rottingen innebär ju att materialet rör på sig. Spraymålning fungerar mindre bra, och vill du använda din rottingmöbel utomhus ska du naturligtvis välja en färg som tål väder och vind. Rådgör med din färghandlare, och som vanligt vid målning gäller: var noga med underarbetet! Skrapa bort eventuell gammal lack eller färg, smuts och avlagringar innan du går loss med penseln.

 

Rulla till toppen