Kombinerad design och funktion – om Pernilla Wahlgren får välja

I våra hem skapar vi minnen med familj och vänner. Många av livets små och stora händelser sker just här, såväl som vardagens bestyr. Därför bör vi tänka en gång extra när det kommer till vilka produkter vi har i våra hem – så att dess funktioner förenklar våra liv samtidigt som designen skapar en…

En som haft vardagslivet i åtanke när hon valt sina vitvaror är Pernilla Wahlgren, som idag är stolt ambassadör för LG:s nya premiumserie. Vi har pratat med henne om hennes hem och varför hon väljer vissa produkter framför andra. Vi frågar även vad som gjorde att hon ville bli ambassadör för LG SIGNATURE, som nu utökas med två produkter formgivna av den välrenommerade danska designern Torsten Valeur.

Vad krävs för att du ska välja att vara ambassadör för ett varumärke och dess produkter?
– Att produkterna håller hög kvalitet och att företagen håller vad de lovar. Jag är oerhört noga med vilka jag samarbetar med, svarar Pernilla.

Vad var det som lockade dig med vitvarorna i LG SIGNATURE-serien?
– Att serien passar in i mitt hektiska liv. Den är stilren, snygg och ”smart”, vilket underlättar för mig i vardagen.

Vad är viktigt för dig när det kommer till vitvaror? Och hur viktigt tycker du det är att de passar in i heminredningen?
– Användarvänlighet och funktionen är helt klart viktigt, men självklart påverkar designen också mina val. Kombinationen av de båda är LG SIGNATURE:s styrka, förklarar Pernilla.

Pernilla lever ett hektiskt liv, men inom hemmets fyra väggar får hon tid att ordna med såväl matlagning och tvätt, som återhämtning och tid med familjen. Vi frågar henne i vilket rum hon och hennes stora familj oftast samlas för socialt umgänge.

– I vår familj umgås vi lätt mest i köket när vi lagar mat tillsammans och runt matbordet när vi äter den, berättar hon.  

LG SIGNATURE: Funktion + design = sant

I köket är funktion otroligt viktigt för att förvaring och matlagningen ska gå så smidigt som möjligt. Men hur inspirerande är det egentligen med ett funktionellt kök om det inte har en fin design?

En av de nya produkterna i LG SIGNATURE-serien är kylskåpet InstaView Door-in-door. Kylskåpet har en glaspanel som vid två lätta knackningar lyser upp, så att du ser vad som finns i kylen – utan att öppna den. På så sätt släpps inte kall luft ut, vilket gör att maten håller sig längre. Kylen har även en avancerad kompressor som bibehåller en konstant, jämn temperatur, med låg energiförbrukning. Kylskåpet i rostfritt stål har en reptålig finish samt smarta lösningar för att förvara olika typer av mat på bästa sätt, så att den håller sig fräschare längre. Längst ner på kylen finns det dessutom en smart sensor som autmatiskt öppnar dörrarna när du sätter foten i ljuset från sensorn. Förutom smarta funktioner är LG SIGNATURE InstaView Door-in-door mycket elegant, vilket skapar en perfekt kombination av vacker design och de senaste innovationerna. 

Kombinerad design och funktion – om Pernilla Wahlgren får välja
Pernilla med sitt kylskåp InstaView Door-in-door.

Vad är det du och dina barn uppskattar mest med det nya kylskåpet? 
– Mina barn ÄLSKAR min nya kyl och frys. De är så avundsjuka och Bianca gjorde till och med en hel vlogg om mitt kylskåp, berättar Pernilla och skrattar. 

Vilken är kylens absolut bästa funktion enligt dig? 
– Att både kylen och frysen rymmer så mycket! Man får en bra överblick över alla matvaror och kan man ha olika temperatur i olika fack. Jag uppskattar den praktiska självöppnaren som gör att jag kan öppna kylen med foten när jag har händerna fulla. Och så älskar jag is- och vattenfunktionen!

Den andra produkten som lanserats är tvättmaskinen LG TWINWash™, en avancerad premiumversion av LGs klassiska TWINWash. Under den kombinerade tvätt- och torken finns en mindre tvättmaskin som gör det möjligt att köra två maskiner samtidigt, till exempel olika temperaturer, färger eller material. Maskinen har en stilren design utan synliga knappar, med användarvänlig meny i touch-skärmen som är placerad på den stora glasdörren. Den har även en smart funktion som sparar dina mest använda program så att din tvättning ska gå smidigare.

Kombinerad design och funktion – om Pernilla Wahlgren får välja
Den praktiska LG TWINWash™ gör det möjligt att köra två tvättar samtidigt.

Vad är det bästa med tvättmaskinen tycker du? 
– Tvättmaskinen tvättar rent och har många bra program. Det är även bra att man kan torktumla samtidigt som man tvättar i den lilla maskinen!

Händer det att barnen fortfarande kommer hem till dig för att tvätta? 
– Det händer absolut ibland. Och då är det kul att kunna imponera med en übermodern och fet tvättmaskin. Nu säger de till och med att det känns lyxigt att komma hem till mamma och tvätta, och att tvättstugan blivit större eftersom vi bara behöver en maskin, svarar Pernilla nöjt.

Sist men inte minst, med vilka tre ord skulle du beskriva LG SIGNATURE-serien? 
– Elegant, smart och användarvänlig.

Läs mer om LG SIGNATURE här! 

Rulla till toppen