Internationella hunddagen – fira med att inreda för hunden

Inred för hunden med saker som passar hemmet, det är tanken från varumärket "Woof - For Dog Lovers". Stylisterna Jessica Hoffmann och Jeanette Dinelli som ligger bakom varumärket vill skapa saker som gör våra hem härligare för både hundar och för hundälskarna som bor i hemmen.

–Hundarna är en del av familjen med sina egna sängar, matskålar, tandborstar och kläder, förklarar Jessica. Våra hem ska vara estetiska och kännas inkluderande för våra familjemedlemmar och vänner och då ingår så klart även våra fyrbenta kompisar. Deras saker ska stämma överens med övrig inredning. 

Bland produkterna återfinns bland annat stora golvkuddar som från början var tänkta som hundsängar, men som även hittat hem till designfantaster utan husdjur. De säljer även keramik, tapeter, posters och kuddfodral med hundmotiv – och formgivna hundsaker. 

Internationella hunddagen - fira med att inreda för hunden
foto: WOOF – For Dog Lovers Runda hundsängar som även går att använda som golvkuddar.

Jessica och Jeanette samarbetar med olika kreatörer och konstnärer för att ta fram mönsterbilderna som pryder deras produkter. Nu senast med konstnären Erik Hedin, känd för sina drivna hundporträtt. För WOOF har han skapat kollektionen ”Ink” vars mönster består av tecknade hundar mot vit bakgrund. 

–Jag har ägnat timmar åt att få fram de perfekta hundteckningarna, berättar han. Jag är perfektionist och har säkert gjort upp mot hundra skisser innan jag hittat rätt uttryck som förmedlat den specifika rasens karaktär. 

Internationella hunddagen - fira med att inreda för hunden
Konstnären Erik Hedins hundskisser pryder tapeter och kuddar. Ink-kollektionen består också av numrerade konsttryck i A3-format i en upplaga om 50 exemplar vardera.
Rulla till toppen