10 tips som skapar hotellkänsla i sovrummet

Tänk dig den härliga känslan när du kommer in i ett elegant, ombonat och genomtänkt hotellrum och bara längtar efter att få sjunka ner bland de mjuka kuddarna. Så här kan du skapa samma känsla av lyx hemma hos dig själv. Inredningsarkitekten tipsar.


10 tips som skapar hotellkänsla i sovrummet
Välj sängkläder av bra kvalitet. Svenska företaget Alva gör mjuka sängkläder i satin, som tillverkas i 100 procent ekologisk bomull. Påslakanset ”Vidd” i färgen ”Pink Terracotta”,

1. Välj kuddar, täcken och sängkläder av bra kvalitet. Dun, som andas och som har antiseptiska egenskaper är att föredra framför syntetiska sängkläder. Egyptisk bomullssatäng och andra tätvävda textilier tillhör också favoriterna.

2. Det är finare med ett stort täcke än två mindre. Ett stort täcke med ett vackert påslakan behöver inte heller ett tungt vadderat överkast, utan klarar sig med ett lätt överkast. Då blir det också enklare att bädda sängen.

 

10 tips som skapar hotellkänsla i sovrummet
En fin sänggavel och ett vackert sängbord ger sovrummet en elegant touch. Asiatiskt inspirerad sänggavel ”Norm” i textil, trä och läder, av Norm Architects för Dux. Kontinentalsäng ”Dux 5005”, med extra mycket komfort.

3. Att ha penna och papper på nattduksbordet är en bra idé. Om du vaknar upp mitt i natten och kommer på något, så är det bara att skriva ner det. Då kan du somna igen och veta att det finns antecknat. En fin låda med pappersnäsdukar är också bra att ha till hands.

10 tips som skapar hotellkänsla i sovrummet
Lugna färger på väggarna och en mjuk matta att sätta ner fötterna på gör uppvaknandet mer harmoniskt. Påslakanset ”Sanne” i extra fin bomull och ”Frøya” i ekologisk bomull, Høie of Scandinavia.
10 tips som skapar hotellkänsla i sovrummet
Ha gärna en karaff och vattenglas redo om du vaknar upp törstig mitt i natten. Allt från Ferm Living.

4. Håll nattduksbordet rent från onödiga prylar, lägg bara dit sådant du behöver ha till hands. Det är trevligt att ha en fin bricka med en vattenkaraff och ett glas på nattduksbordet.

 

10 tips som skapar hotellkänsla i sovrummet
Lugna mörka toner, en sänggavel i sammet och kuddar i olika storlekar ger en extra lyxig hotellkänsla. Låt också gärna gardinerna gå hela vägen från tak till golv. Textiler från Jakobsdal.

5. En fåtölj är både praktiskt och gör sovrummet lyxigare.

6. Ha många kuddar i olika storlekar, gärna en 65×65 cm eller en 70×70 cm längst bak, en 75×50 cm i mitten och en mindre, kvadratisk kudde längst fram.

7. En löst stickad, värmande pläd – gärna i kashmir – ökar känslan av lyx.

10 tips som skapar hotellkänsla i sovrummet
Tapetkollektionen ”L’hotel” är framtagen med inspiration från modevärlden och eleganta boutiquehotell. Här dramatiska muraltapeten ”Julie Black” som passar perfekt med tunga sammetsgardiner och lyxiga lakan i egyptisk bomull, Sandberg Wallpaper.
10 tips som skapar hotellkänsla i sovrummet
En puff eller en bänk vid fotändan av sängen är både vackert och praktiskt. Bänk ”Sit-On” i svartbetsad ek, Jensen.

8. Om du har plats: ställ en puff eller en bänk vid fotändan av sängen.

9. Inred med konst och vackra bilder – och med böcker! Det ser fint ut, plus att det är härligt att ha något att läsa nära till hands.

10. Lugnande doftljus eller doftpinnar, till exempel med lavendel, förstärker den harmoniska känslan.

 

Scroll to Top