5 sätt att förnya köket

Dagens kök ska vara färgstarka och välförsedda med förvaring och smart teknik. Och, för den som vill vara riktigt trendig, gardiner. Här är några sätt att uppdatera hemmets hjärta.

 

1. Färglägg. Måla eller byt skåpluckorna och måla eller tapetsera väggen. Grått är hett, men blått och brunt är också framtidsfärger.

 

5 sätt att förnya köket
Vägghängda ”Blender” från Fjäråskupan kombinerar nostalgisk design med modern funktionalitet som exempelvis bluetooth, vilket gör att den går att styra via mobilen.

 

2. Addera gardiner, matta och stoppade köksstolar. Det låter kanske lite gammaldags, men vänta bara; snart kommer det att hänga gardiner i var mans kök.

5 sätt att förnya köket
Trenden med gardiner, överskåp och runda former blickar tillbaka mot 70-talet, samtidigt som uttrycket är mer dämpat och elegant. Kök ”Star” i färgen varmgrå från Drømmekjøkkenet/ Ballingslöv.

 

3. Variera med öppen och stängd förvaring. Vi börjar tröttna så smått på att bara ha öppna hyllor som samlar damm och fett. Överskåp med luckor som går att stänga gör comeback, gärna med en nostalgisk vitrinskåpslook.

5 sätt att förnya köket
Köket Broby Skog från Kvänum

 

4. En rolig och vacker lampa ger köket den ställning det förtjänar – som hemmets viktigaste rum.

5 sätt att förnya köket
Influencern och moderedaktören Petra Tungårdens vackra kök kommer från Ballingslöv. Luckan ”Bistro” i färgen brunbets kontrasterar fint mot den vita marmorn. Den stora lampan ”Carousel XL” med guldfinish från Lee Broom är ett riktigt härligt utropstecken som med sina 60 led-lampor ger gott om ljus.

 

5. En köksö, om det finns plats! Den blir en multifunktionell del av köket, med arbetsplats, förvaring, matplats och allt man behöver. Kan vara fristående, eller sticka ut från ett L-format eller U-format kök.

5 sätt att förnya köket
En köksö ska helst fylla många funktioner; den ska vara en plats både för arbete, måltider och förvaring. Den stora trenden i dag är köksöar med öppen förvaring, som den här från Kvänum. En bra köksfläkt är nödvändig, särskilt i en öppen planlösning. Vägghängda ”Blender” från Fjäråskupan kombinerar nostalgisk design med modern funktionalitet som exempelvis bluetooth, vilket gör att den går att styra via mobilen.

FOTO: TILLVERKARNA

Scroll to Top