Duka för midsommarafton – så fixar du bästa midsommarskänslan

Midsommarafton står för dörren, nu vill vi duka vackert för våra gäster men också vara förberedda för att hinna njuta. Vi har samlat några tips inför midsommarfirandet som hjälper dig fira i stil.

Genom att lägga fokus på dukningen skapar man snabbt känsla och stämning, en midsommardukning behöver inte vara svår eller ta lång tid.

Duka för midsommarafton - så fixar du bästa midsommarskänslan
Foto: Karl Andersson
  • Det härliga med midsommar är att man genom att plocka i skåp och förråd bland porslin och skålar lätt skapar en klassisk midsommarkänsla. Allt går att mixa, porslin, glas och bestick. Se bara till att blandningen är balanserad, så att det inte bara är ett kuvert som har en annan stil eller uppsättning porsliin. Byt då hellre ut hälften av kuverten så kan du duka udda porslin varannat kuvert. 
  • Har du svårt att hitta vaser till midsommarblommorna går det lika bra att använda fina små snapsglas och udda glas. Tänk på att det är bra att duka med flera små lägre vaser så att gästerna kan se varandra ovanför blommorna. Dessuom sprider man då ut de vackra blommorna så att alla får njuta.
  • Linneservetter är alltid trevligt men om det inte finns så kan gamla välpressade kökshanddukar i linne fungera lika bra. Det brukar finnas att köpa i vintagebutiker för en billig peng.

Midsommarfest – så fixar du dukningen och dekorationerna

Vackra dukningar – inspiration till midsommaraftonens middagsbord

Det finns flera olika metoder för att binda midsommarkransar, här bjuder vi på en enkel metod som alla, gammal som ung, kan lyckas med:

Så här binder du en vacker prydnadskrans inför midsommar

Rulla till toppen