Inreda livet – 3 tips på hur du skapar ett hem i balans med KonMari och Feng Shui

Inredningen i ditt hem speglar ditt liv. Genom att identifiera drömmar och livsmål kan du inreda ditt hem på ett sätt som ger energi, harmoni och balans. Inreda livet är kursen som tar ett helhetsgrepp på hur du genom KonMari och Feng Shui skapar det hem och liv du drömmer om.

Isabell Svan, Fen Shui-konsult och Clara Johansson, KonMari-konsult, leder onlinekursen Inreda livet. Här berättar de om kursen och de olika metoderna.

Inreda livet - 3 tips på hur du skapar ett hem i balans med KonMari och Feng Shui
Foto: Emi Svedberg

Vad är Feng Shui och KonMari?

KonMari är en filosofi lika väl som en effektiv och genomtänkt rensningsmetod. Betoningen ligger vid att välja ut vad som gör dig lycklig, oavsett om det handlar om ett klädesplagg, en sak, en relation eller något annat i ditt liv. Resultatet blir ett luftigt och organiserat hem som medför magiska effekter på ditt liv. 

Feng Shui är ett sätt att inreda ditt hem där nyckelorden är balans och harmoni. Du arbetar med en “verktygslåda” som hjälper dig att få till färgsättning, möblering, känsla och energi i alla dina rum. 

Hur kan man inreda sitt hem med hjälp av Feng Shui och KonMari?
Du kan ta hjälp av KonMari för att välja din inredning och göra plats i ditt hem för de saker du verkligen älskar. Genom smarta lösningar, som att konmari-vika dina kläder och förvara i dina saker vertikalt i lådor, optimerar du alla dina förvaringsutrymmen. Att inreda alltifrån dina garderober till kökslådorna och badrumsskåpen ger dig inte bara ett organiserat hem utan också sinnesfrid i vardagen. 

Inom Feng Shui använder du dig av verktygen Yin och yang samt de fem elementen som handlar om hur balansen ser ut i hemmet när det gäller färg, form och energi. Du använder också möjligheter i att möblera och vill helst möblera i “kraftposition” och att det blir ett bra energiflöde. För att dekorera är det viktigt att se vilka symboler du har omkring dig i ditt hem och välja dem som stärker dig och ditt liv. 

Vad handlar kursen “Inreda Livet” om?
Kursen ger dig möjlighet att bli medveten om hur ditt hem speglar ditt liv och hur du kan skapa både det hem men också det liv du drömmer om. Du får kunskap om hur du kan använda metoderna KonMari och Feng Shui för att rensa, organisera och inreda i ditt eget hem. Vi fokuserar på den personliga utvecklingen som sker när du börjar arbeta med KonMari och Feng Shui.   

Vilka resultat kan man uppnå med hjälp av kursen?
Du kommer få större insikt om var du befinner dig i livet och vad du har för drömmar och livsmål. Få kunskap om hur du rensar och organiserar på bästa sätt för att uppnå synliga resultat och känna stor skillnad i ditt hem. Du kommer också kunna ge ditt hem en balanserad, harmonisk och personlig inredning. 

3 tips – att inreda livet

1.  Ta reda på vad du har för drömmar och livsmål

2.  Rensa ut hemma och behåll bara saker som du verkligen älskar

3. Välj inredning medvetet och låt dina personliga ägodelar synas 

Läs mer om kursen Inreda livet här!

Scroll to Top