Paradiset i Piemonte

Tänk att våga ta steget och skaffa ett sommarhus i Italien. Det gjorde Lillian och Rune som fann sitt smultronställe i en lada från 1700-talet. Mitt bland kastanjeträd, vingårdar och avlägsna snötäckta alper.


Paradiset i Piemonte

Den 500 kvadratmeter stora villan är byggd i L-form och med utsikt över gröna kullar och dalar.

Paradiset i Piemonte

Köket är 40 kvadratmeter stort och är placerat i den del av byggnaden som var det gamla stallet. Köket är väl utrustat för matlagning och här hänger alltid arbetsredskapen framme. Koppardetaljer ger extra värme.

Paradiset i Piemonte

Kakelplattorna i köket är klassiska, handmålade små konstverk från Piemonte och sattes upp av husets förra ägare. Kopparkittlarna tillhörde Lillians mamma. Köket var från början knallblått, paret valde att måla om det i en svart kalkfärg som heter Black Truffle, nyansen fungerar väldigt bra mot den varma terrakottan.

Paradiset i Piemonte

Det ursprungliga taket från 1700-talet är välbevarat. Terrakottagolvet lades av den tidigare ägaren. Bord och stolar tillhörde den tidigare ägarens mormor och fick stanna kvar i huset.

Paradiset i Piemonte

Sofforna från Tine K Home specialbeställdes så att hela stora familjen skulle få plats. Glashyllorna fanns i huset när de flyttade in. Stilen i byggnaden är rustik vad gäller tak, väggar och golv, detta kombineras fint med moderna detaljer och skandinavisk stil på möblerna.

Paradiset i Piemonte

Två dagbäddar inbjuder till härliga stunder. Hyllan är skräddarsydd och har hyllplan i glas. Det målade taket bidrar till en spännande helhet.

Paradiset i Piemonte

 

Paradiset i Piemonte

Lillian älskar väggarnai sovrummet. De är målade med kalkfärg, en mycket matt variant i färgen ”Oxford Blue”. 

Paradiset i Piemonte

Kommoden tillhörde den tidigare ägarens mormor och har en vacker marmorskiva och en gammal, rustik spegel. Puff och fåtölj, Tine K Home. Hortensian är plockad i trädgården

Paradiset i Piemonte

Glasrutorna är bortplockade från skåpsdörrarna och ersatta med hönsnät. I skåpet förvaras solhattar.

Paradiset i Piemonte

Det är italiensk marmor på golvet i hallen och i trappan som leder upp till andra våningen. Puffen är från Tine K Home och de långa linnegardinerna är från Ikea.

Paradiset i Piemonte

Terrassen har utsikt över gamla olivlundar och hundra år gamla valnötsträd, vingårdar och åkrar. På klara höstdagar skymtar man de snötäckta alperna i fjärran. Det runda bordet är tillverkat av italiensk granit och är en gåva till Lillian från husets tidigare ägare.

Paradiset i Piemonte

Poolen var den första i byn och det pratas fortfarande om hur den flögs in med helikopter. I dag har Lillian och Rune, deras barn och barnbarn det trevligt här. Bredvid poolen står valnötsträdet, och på hösten hörs dunsande ljud när nötterna faller ner. Solsängar och bord, Tine K Home.

Rulla till toppen