Lantlig pärla i skogen

I en glänta i skogen bor reklamskaparna som lämnade storstadens brus bakom om sig för huset i Svartskog, en charmig lantlig idyll nära havet.


Lantlig pärla i skogen

Huset från 1890, är byggt av timmer och målat med linoljefärg som tål den salta havsluften. Vid entrén klättrar klätterhortensian upp vid sidan av dörren. Huset var vid gott skick när familjen flyttade in men behövde uppdateras, som isolering av golv och tak. Huset saknade även vatten och avlopp.

Lantlig pärla i skogen

Huset är litet och familjen får inte bygga ut då huset är k-märkt. Därför måste allt ha en funktion, matbordet används för läxor, arbete och middagar.

Lantlig pärla i skogen

Färgen röd går som en ”röd tråd” genom huset. Konsekvent färgsättning och gedigna material skapar lugn och harmoni.

Lantlig pärla i skogen

Vardagsrummet är möblerat med antikviteter och second hand fynd som familjen har samlat på sig under resor. Rummet har kvar de ursprungliga timmerväggarna. Över soffan hänger ett par gamla dörrar inköpta i Thailand. Bordet kommer från Annes barndomshem.

Lantlig pärla i skogen

Biblioteket har hyllor inmålade i samma nyans som väggarna, på detta sätt skapas ett lugn och en helhetskänsla. Färgtonen genomgående i huset går i vitt, cremevitt, svart, brunt och rödbrunt.

Lantlig pärla i skogen

Ett litet sovrum med fönster som släpper in solens mjuka strålar, här är färgsättningen mildare i creme, okra och vitt.

Lantlig pärla i skogen

Paret har själva ritat köket, den rödbruna enheten med lådor är en köpmansdisk som de hittade på en marknad i Frankrike. Taklampan kommer från Annes barndomshem.

Lantlig pärla i skogen

Från köket har man direkt tillgång till trädgården och utanför köksdörren, som är delvis dold bakom en klätterhortensia, står ett gammalt bord med marmorskiva. Här sitter gärna Anne på morgonen med en kopp kaffe.

Lantlig pärla i skogen

Längst upp i trädgården vid örtrabatten tronar lusthuset. Det används för förvaring vintertid och och som växthus på sommaren.

Lantlig pärla i skogen

Första sommaren bodde familjen utan indraget vatten och började varje dag med ett dopp i havet. Nu har man två nya badrum men morgondoppet hänger med. ”man ångrar aldrig ett dopp” har blivit familjens motto.

Rulla till toppen