Efter homestyling – nya sättet att visa din bostad

Homestyling ger spekulanter en positiv upplevelse och ökar värdet på din bostad. Nu tas detta ett steg längre genom att göra visningen till ett inspirerande event.

När innovativa mäklaren Wrede säljer en klassisk byggmästarvåning i centrala Stockholm tar de hjälp av de anrika svenska företagen Skultuna och Kvänum. Förutom att presentera våningen för spekulanterna får besökarna även inspiration kopplad till köksrenovering och får möjlighet att se Skultunas senaste kollektion, ”Nurtune Planter”, i design av Ilse Crawford.

–Familjen som säljer våningen hade många Skultunaprodukter i sitt hem så det var så vi fick idéen, berättar mäklaren Harald Ericsson. Här finns också ett generöst platsbyggt Kvänumkök – ”Broby”.

Efter homestyling – nya sättet att visa din bostad
Kvänums kök ”Broby”. Foto: Wrede

ÖKAR VÄRDET PÅ BOSTADEN

Homestyling, eller Home Staging, arbetar de flesta med idag, framförallt när det handlar om mer exklusiva objekt. Genom rätt inredning och styling ökar värdet på bostaden och spekulanterna får en bättre bild av bostadens funktioner och möjligheter. Det sägs att det var den amerikanska toppmäklaren Barb Schwarz som myntade begreppet redan på 1970-talet och syftet är att ge besökarna en positiv känsla direkt när det kliver över tröskeln. Även om vi tror att vi tar rationella, faktabaserade beslut vid köp så har nämligen forskning visat att våra känslor också spelar en stor och avgörande roll i vår process.

Att bostadsvisningar blir allt mer event-inriktade är en trend som bara är i sin linda. Det här är det nya sättet att visa upp ett hem inför försäljning.

 

Efter homestyling – nya sättet att visa din bostad
Skultunas senaste kollektion, ”Nurtune Planter”, i design av Ilse Crawford. Foto: Estelle Ejdeholm

INREDNING FRÅN OPERAN

Våningen på Scheelegatan 26 ligger i en fastighet från 1886. Här bodde storbyggmästaren Andreas Gustaf Sällström som ritade huset och själv också bosatte sig i det. Samtidigt som huset byggdes revs den gamla Operan från Gustav III:s dagar och en del av inredningen ska ha återanvänts i huset på Kungsholmen. En av balkongerna har nu blivit ett tillfälligt showroom för Ilse Crawfords vattenkanna och mässingskrukor som hon formgivit för Skultuna och i anslutning till balkongen presenteras Kvänums tidlösa ”Broby”-kök.

 

Rulla till toppen