Skapa Sundbornkänsla hemma

Karin och Carl Larssons vackra hem i Dalarna är en älskad juvel inom svensk heminredning. Med nya tapetkollektionen "Karin & Carl" kan ditt hem bli lika charmigt och hemtrevligt som på Sundborn.

När tapetföretaget Rebel Walls presenterar sin nya trendkollektion för 2019 så står färgglädje och hemtrevlighet i centrum. “Karin & Carl”, som tagits fram i samarbete med Carl Larsson-gården, består av åtta mönster som speglar det ikoniska konstnärsparets liv på Sundborn.

– Det var Carl Larssons släktförening som kontaktade oss och ville att vi skulle tolka Karin och Carl Larsson på ett nytt sätt. De var ju rebeller för sin tid – dåtidens influencers kan man säga. De var inredningsintresserade och vågade använda mycket färg. Föreningen tyckte att det skulle passa oss, säger Johanna Ek, designansvarig på Rebel Walls.

Hur gick processen till?

– Vi fick komma dit på privat visning och gå runt som vi ville, och sedan har vi tolkat temat fritt. Vi ville att kollektionen skulle spegla både Carl och Karin Larsson, han var den berömde konstnären men hon var den som byggde det här hemmet.

Era tapeter är ofta iögonfallande och tar plats i rummet – så även den här kollektionen. Kan man se det som ett tecken på att det inte längre är lika populärt att inreda “ljust och fräscht”?

– Ja, det tror jag. Vi har vuxit ganska mycket under senare tid, och vi ser att folk vill boa in sig och skapa speciallösningar hemma. Våra tapeter förstärker rummet – de blir som en scenografi. Man kanske inte vill ha dem i alla rum, men i ett – och då inte bara som fondtapet, utan över hela väggen. 

Kollektionen “Karin & Carl” kostar 325 kr/kvm och finns i butik den 25 april.

Ett urval ur den vackra kollektionen

Skapa Sundbornkänsla hemma
Skapa Sundbornkänsla hemma
Skapa Sundbornkänsla hemma
Skapa Sundbornkänsla hemma
Scroll to Top