Mjuka färger och naturmaterial i Dux nya kollektion

I samarbete med Dux har Norm Architects tagit fram en kollektion för sovrummet med fokus på lugn och en avspänd miljö.

I samband med Stockholm Design Week passade Dux på att presentera sitt senaste samarbete. Designföretaget Norm Architects har tagit fram en sovrumskollektion till sängföretaget, där sänggaveln “Norm” i trä och textil är den första produkten att lanseras.

– Vi letar alltid efter nya samarbeten och har tidigare arbetat med Claesson Koivisto Rune. Norm Architects är ett danskt företag och ser Dux på ett nytt sätt, konstaterar Henrik Ljung, som är VD för Dux.

Jonas Bjerre-Poulsen, menar att det idag, när gränsen mellan jobb och privatliv alltmer smälter ihop, blir allt viktigare med en lugn och avspänd miljö i sovrummet. Norm Architects har därför jobbat med mjuka färger och naturmaterial i kollektionen, som utmärks av en hantverksmässig enkelhet och där sänggaveln ska kännas som en integrerad del av rummets helhet.

– Det är första gången som vi ritar en sovrumskollektion. Sängramen och sänggaveln är förbisedda i designsammanhang och vi gjorde dem som en möbel, vilket kändes naturligt, säger Jonas Bjerre-Poulsen, designer och delägare på Norm Architects.

 

Scroll to Top