Hållbarhet står i fokus hos formstarka familjen Kovac

Kovac Family består av Camilla och Christopher Kovac och döttrarna Klara och Filippa, som tillsammans driver designföretag med hjärta och miljötänk.

Ni har ett väldigt tydligt hållbarhetsfokus i ert företag. Hur kommer det sig?

– Det finns ingen anledning att göra något i dag om det inte är hållbart – vi har en skyldighet inför kommande generationer att övergripande ställa om. Det finns heller ingen motsättning mellan lönsamhet och hållbarhet, dessutom tycker vi att det är vansinnigt kul!

Ge några exempel på hur ni jobbar med hållbarhet.

– Vi producerar från återvunna och hållbara material.  Vi håller produktionen nära, för en kontinuerlig dialog med leverantörerna om hur vi kan förbättra miljöaspekten i hela flödet. Vi är också transparenta med våra kunder. Det kostar mycket mer att tillverka av bra material som kan gå i arv i generationer, och därför har vi valt att inte ha några åter­försäljare så att vi i stället kan hålla nere priserna och göra det möjligt för fler att köpa hållbart.

Ni har också ett projekt där ni samarbetar med ett företag i Brasilien kring framtidens belysning. Berätta mer!

– IPBio arbetar brett med fokus på att bevara regnskogen, något vi vill vara med och stödja. Vi driver ett långsiktigt projekt med dem inom området biomimetik, vilket i det här fallet handlar om möjligheten att utveckla en ljuskälla som använder naturens egna metoder.

Scroll to Top