Nu kan du som har 50-talsmöbler hemma sälja dem och tjäna dig en hacka

I år försöker vi leva så hållbart vi bara kan, även när det kommer till våra hem. Istället för att köpa nytt är det många som letar inredning second hand.

Enligt statistik från auktionssajten Auctionet råder det just nu en stark retrotrend i Sverige. Speciellt prylar från 50-talet eftersöks av många. För dig som letar snygga retroprylar innebär det tyvärr att du just nu har mycket konkurrens om godbitarna.

Men du som däremot har vintagemöbler du av någon anledning behöver göra dig av med har tur. 1950-tal är nämligen det andra mest eftersökta ordet på Auctionet under 2018, och på fjärde plats hamnar teak, ett populärt träslag på 50-talet.

– Svenskarna är trötta på ljust och fräscht. Nu vill vi ha det mer ombonat med varma färger och inbjudande atmosfär. 1950-talet kännetecknas av just det, tillsammans med eleganta formspråk och funktionella möbler. En teakmöbel av bra kvalitet kan dessutom återanvändas generation efter generation och är lika vacker och funktionell idag som för 60 år sedan, säger Tom Österman, intendent på Auctionet, i ett pressmeddelande. 

Här är de mest sökta orden på Auctionet under 2018: 

1. Carl Malmsten
2. 1950-tal
3. Svenskt Tenn
4. Teak
5. Erik Höglund
6. Skåp
7. Fåtölj
8. Soffa
9. Art Deco
10. Lars Lerin 

Rulla till toppen