Jul med Ernst är äntligen tillbaka i rutan

Torsdag den 6 december kl 20.00 går startskottet för årets julprogram med Ernst Kirchsteiger. Den här gången är det Saxå bruk i Bergslagen som står värd för inspelningarna.

Det blir ingen riktig jul utan Ernst Kirchsteiger! I år tar sig allas vår mysfarbror till de värmländska skogarna för att spela in sitt populära julprogram. Ni som är inbitna Ernst-fans kommer att känna igen platsen för inspelningarna – Sjömagasinet på Saxå bruk.

Carl Jan Granqvists herrgård utanför Grythyttan var inspelningsplats för Sommar med Ernst och Jul med Ernst redan 2011, och har dessutom synts i 10-årsjubileet av Sommar med Ernst som sändes förra året. 

– Det känns väldigt kul att fira jul i Sjömagasinet. Bara byggnaden i sig inspirerar och hjälper till att skapa en riktigt vacker jul, säger Ernst Kirchsteiger i ett pressmeddelande. 

Jul med Ernst är äntligen tillbaka i rutan
Sjömagasinet på Saxå bruk. Foto: Maria Dahlin

I år utlovas en traditionell jul som passar in i den värmländska bruksmiljön och Ernst kommer att lära oss att griljera skinka och laga senap samt dela med sig av enkla knep för att skapa hemtrevlig julstämning. 

– Ernst Kirchsteiger har en helt unik förmåga att inspirera oss med sin matlagning, pyssel och kloka tankar.  Årets program är ett generöst julbord med allt från tilltugg via gnistrande julstjärnor till söta munsbitar, säger Clara Tengbom, exekutiv producent för programmet, i ett pressmeddelande. 

Jul med Ernst har premiär den 6 december kl 20.00 i TV4. 

Så här ser det ut när Ernst själv berättar om programmet

Scroll to Top