5 tips – så får du en lyckad entré

Få en funktionell och estetiskt tilltalande entré samtidigt som du slipper stå framför ytterdörren och leta efter dörrnyckeln i hällregn och höststorm. Nu är det ett perfekt tillfälle att montera ett entrétak. Tävla om ett entrétak – du har även chans att vinna ett entrétak längst ner i artikeln.

Tävla och vinn

Nu har du chansen att tävla om ett entrétak från Designtak till ett värde av 18 738 kr.
Tävlingen hittar du längre ner i artikeln.

Sommaren har passerat och vädret blir bara mer nyckfullt och omväxlande. Hög tid att fixa till entrén och sätta fokus på en yta som vi ofta glömmer bort men som kan förändra intrycket av en bostad.

En tydlig inramning till entrén som också skyddar både dig och entrédörren från väta är ett entrétak. Det är ett ganska enkelt sätt kombinera något som är estetiskt snyggt och inramande men även fyller en funktion. När du ska välja ett entrétak är det bästa sättet att göra det så att det bli en naturlig del av huset där man väger in husets tak och detaljer i fasaden så långt det är möjligt.

5 tips – så får du en lyckad entré
Ett glastak smälter bra in i fasadens sobra stil. Taket heter, Easy Collection.

Fånga husets karaktär
Eddie Wingren, är en av Designtaks grundare och delägare, han tycker att du som husägare ska tänka igenom entrén noga och planera den utifrån hur du vill att det ska kännas att komma hem till dig.
– Modellen som du väljer ska vara lagom stor till ditt hus och till dess placering. Är det en entrédörr med fönster på sidorna eller ett hus i flera våningar bör entrétaket vara större än om det är ett mindre hus där andra detaljer även i fortsättningen ska vara ögats fokus. Sen beror det självklart på husets ålder och arkitektur. Är det ett äldre hus kanske inte ett glastak känns helt rätt. Istället behövs ett tak som fångar husets karaktär. Man kanske till och med väljer att byta ut aluminiumprofilen i undertaket mot en pärlspont för att verkligen få det där rätta intrycket.

Välj färg med plåtprover
När man söker ett entrétak till en groventré eller liknande så är Eddies råd att man ska hitta något som är lite enklare och inte tar för mycket fokus från huvudentrén. Är man ändå osäker på vilket profil man ska välja på sitt entrétak tipsar Eddie Wingren att man ska kontakta Designtak och fota den fasad och dörr där man vill ha ett nytt entrétak så kan de hjälpa till med olika alternativ. Från Designtak kan du även beställa hem plåtprover för de olika kulörerna så att det blir enklare kan hitta en färg som passar till hustaket eller fasaden.

5 tips – så får du en lyckad entré
Här ger taket bra skydd över entrén till huset. Taket heter Veranda Hipped.

Enkla att montera
När det kommer till monteringen så levereras entrétaken färdigmonterade. Grundarna av Designtak Eddie och Daniel är i grunden två erfarna plåtslagare, som började tröttna på att montera i kyla, snö och regn. De hade genom åren platsbyggt många entrétak och insett vilken tid det tar. Här föddes idén om monteringsfärdiga, funktionella och estetiskt tilltalande entrétak i olika stilar. Entrétaken ska även vara enkla att montera på fasaden och ha en låg vikt utan att tappa hantverket bakom taken som byggs på den svenska fabriken i Vetlanda.

Så enkelt monterar du ett entrétak från Designtak

 

5 tips för en snyggare entré

  • Utgå ifrån det befintliga huset – Hur har husarkitekten tänkt? Vilka former har det befintliga hustaket? Är det funkis eller lantligt? Välj ett entrétak som harmoniserar med resten av huset. Osäker ta hjälp av någon på Designtak.
5 tips – så får du en lyckad entré
Belysning i taket under årets mörka månader gör mycket för intrycket. Taket heter Hipped samma modell som du kan vinna nedan.
  • Välj en harmoniserande kulör – Välj färg med utgångspunkt hur det befintliga taket, husfasaden och detaljer som idag är framstående, då kommer taket kännas mer ett med huset. Osäker – beställ plåtprover.
  • Belysning är A & O – Planera in belysning redan från början. Vill du ha belysning på fasaden bredvid entrén eller ska det vara inbyggt i taket? Det flesta av Designtaks entrétak har belysning som tillval.
  • Skydda entrén från sidan – Behöver du skydda insynen från någon granne eller från väder och vind? Passa på att bygga en skydd som du kan förankra både mot tak och mark för stabilitet.
  • Personligt – Ska en mer personlig entré med växter och blommor som ger liv och färg till entrén även under höst och vinterhalvåret.

 

Tävla och vinn ett entrétak från Designtak till ett värde av 18 738 kr.

Nu har du chans att vinna ett Designtak i modell Hipped i storlek 2100 mm i valfri färg inklusive två infällda spotlights i vitt.

– Entrétak Hipped är en storsäljare. Modellen har ett klassiskt skärmtaksutseende. Med sitt valmade dubbelfalsade plåttak så är detta tidlöst och passar de flesta fastigheterna.

Finns i nio olika färger, alla med undertak i vitlackerad aluminiumplåt. I bredden 2100mm. Det är mycket enkelt att montera tack vare den unika aluminiumkonstruktionen.

Tack vare materialen som används har entrétaken en lång livslängd med minimalt behov av underhåll. I vinsten ingår infällda spotlights GU10 ledspotlights eller små infällda ledspotlight. Samt inbyggd hängränna med val av avrinning åt höger eller vänster.

Värdet på vinsten är: 18 738 kr

Rulla till toppen