Det här badrummet är som hämtat ur ett lyxhotell

Glenn och Andreas älskar att resa och bo på hotell. Men de behöver inte sätta sig på ett flyg. Det räcker med att de drömmer sig bort i sitt lyxiga sovrum och badrum – som tidigare var ett förråd.

Det har blivit så fint här så att vi egentligen inte behöver resten av lägenheten, säger Andreas Antonsen. Efter att badrummet blev färdigt tillbringar vi nästan all vår tid här.

Han överdriver, tror vi… men när vi ser det nya sovrummet med tillhörande badrum som liknar sviten på ett lyxhotell så förstår vi förtjusningen. Andreas och hans partner Glenn Holte har inspirerats av exklusiva hotell som Siam Kempinski Hotel i Bangkok och J K Place på Capri.

– Vi älskar att bo på hotell. Framför allt är det underbart att vara på semester, men det är också väldigt härligt att bli omhändertagen – och att ha allt du behöver inom räckhåll.

Andreas och Glenns mastersuite har blivit en dröm i dova färger, med mjuk heltäckningsmatta, massor av marmor och speglar, en sällsynt genomtänkt användning av lister och en spektakulär belysning. Fram tills nyligen saknade sovrummet ett badrum och paret var tvungna att springa tvärs över lägenheten för att gå på toaletten under nätterna. Men planen har hela tiden varit att göra något åt det.

– Då vi flyttade in i lägenheten för fyra år sedan märkte vi att det förråd vi fick tillgång till låg så till att det kunde inlemmas i själva lägenheten. Men det har tagit sin tid att genomföra. Först var vi tvungna att söka tillstånd hos hyresvärden, och efter det skulle kommunen godkänna förändringen av planlösning och funktion, säger Glenn.

Glasvägg mellan rummen

Paret bor i en lägenhet på 146 kvadratmeter i ett hyreshus från 1889 i Oslo, med två rum, två sovrum, kök och numera alltså två badrum. I samband med renoveringen har de höjt taket till 3,5 meter. Skarvarna vid golv och tak har dolts med extra breda mörka lister. De har också utnyttjat takhöjden för att få in så mycket förvaring som möjligt.

– När vi byggde om förrådet så förlorade vi naturligtvis en del förvaringsutrymme, men det har vi till en del kompenserat genom att bygga en praktisk bokhylla med skåp runt sängen. Och under sängen har vi också satt stora lådor som sväljer mycket.

Det nya badrummet och sovrummet är på sammanlagt 30 kvadratmeter, och Andreas och Glenn har gott om plats för allt de behöver – en stor dubbelsäng och stora garderober, samt badkar, dusch, tvättställ och toalett. Att förrådet hade två fönster gjorde mycket för rumskänslan och ljuset. Paret har valt mörka persienner i trä till fönstren i badrummet och sovrummet, och mellan rummen har de satt en glasvägg.

– Att göra om förrådet till badrum var en bra investering, även om vi förlorade lite förvaringskapacitet. Det ger oss en extra guldkant på vardagen. Inte bara det att vi slipper springa genom lägenheten mitt i natten – det är också underbart att kunna ha en riktigt lyxig badstund, säger Andreas.

Det här badrummet är som hämtat ur ett lyxhotell
Blandaren från Tapwell är nostalgiskt brittisk, och vattenledningarna har byggts in i marmor på ett både fiffigt och vackert sätt. Foto: Elisabeth Aarhus
Det här badrummet är som hämtat ur ett lyxhotell
Den stora lampan i brons och antikt glas från Eichholtz är rummets blickfång och smycke. Den vackra skjutdörren i glas är specialbeställd från Dubai och påminner Andreas och Glenn om ett hotell de bodde på i Bangkok. Foto: Elisabeth Aarhus
Det här badrummet är som hämtat ur ett lyxhotell
När förrådet byggdes om till badrum sparades fönstren för att ge ljus. Mörka persienner i trä från New England Shutter Company reglerar ljusinflödet. Två väggar har täckts med speglar från brösthöjd och upp till taklisterna. Badkar, Devon & Devon, lampa ”Pulsar”, Eichholtz, marmorplattor, Fired Earth, tvättställ och armaturer, Kohler. Badrumskommoden är specialbeställd från en lokal firma. Foto: Elisabeth Aarhus
Det här badrummet är som hämtat ur ett lyxhotell
Duschen har placerats i en liten nisch innanför dörren. Kaklet i marmor, ”Bridgehampton Marble” från Fired Earth, har lagts i fiskbensmönster och kompletterats med kantlister ur samma serie. Dusch från Kohler. Foto: Elisabeth Aarhus
Det här badrummet är som hämtat ur ett lyxhotell
Takrosetten är nyinstallerad och i den hänger en lampa i art déco-stil, ”Pulsar” från Eichholtz.Foto: Elisabeth Aarhus
Rulla till toppen