En touch av glamour – på bara 58 kvadrat

Hemma hos Malin och Philip gör sig svarta och kantiga detaljer fint mot pastelliga väggar och organisk grönska. Foto: Cecilia Möller

Bussen från centrala Oslo letar sig fram längs Bygdøy Allé i lyxiga Frogner, sedan vidare förbi marinan vid Maritim, innan den till slut stannar på Fornebu. Och trots att det inte är långt in till city så är stämningen här helt annorlunda. På tredje våningen i ett nybyggt lägenhetskomplex har Malin Antonsen och Philip Vatsgar Olne hittat sitt dröm­boende, bara ett stenkast från havet. 

Tidigare bodde de i en lägenhet inne i Oslo men längtan efter att leva nära vattnet fick dem att flytta sina bopålar.

– Philip är uppvuxen i Fornebu, så det blev naturligt att leta sig tillbaka hit när det byggts så mycket nytt här. Och när vi hittade den här lägenheten med stora fönsterpartier och ett härligt ljusinsläpp så föll pusselbitarna på plats – här ville vi bo! säger Malin.

Många förknippar nog fortfarande namnet Fornebu med den gamla flygplatsen som låg här förut. Men sedan den stängdes 1998 har buller och flygtrafik ersatts av fashionabla kontorskomplex och bostadsområden. På nära håll finns också sköna friluftsområden med plats för skridskoåkning på vintern och svalkande bad på sommaren. 

– Det bästa är att man kan höra havet från vår lägenhet. När fönstren står öppna är havet ständigt närvarande. Det finns flera stränder i området, och många går i badrock för att ta ett dopp efter jobbet. Man känner verkligen inte att man bor i en storstad, samtidigt är citypulsen bara en busstur bort.  

Bytte blått mot rosa

Trerummaren på 58 kvadrat var helt nyproducerad när Malin och Philip flyttade in 2015. Redan innan de flyttade hade de valt ut en bas med stilrena tidlösa möbler som den övriga inredningen skulle utgå från. Målet var att skapa en modern och sparsmakad miljö med en touch av glamour – en bas där de kunde leka med detaljer utan att det blev stilkrockar.

– Vi tröttnar ganska fort, så det är bra att kunna byta färger och detaljer när man vill göra om, säger Malin.

– Jag älskar att pyssla hemma. Det är som terapi för mig att flytta runt på saker och ting och skapa nya uttryck i inredningen.

Malin och Philip tvekar inte att måla om en vägg eller två när lusten faller på. Eller när de ångrat ett tidigare färgval. Från början gick inredningen i blå och gröna toner. Men de blå nyanserna har redan bytts ut mot pudrigt rosa nyanser, och det gav lägenheten en helt ny känsla. 

Det viktigaste, enligt Malin, är att allt harmonierar. Hon tycker om när inredningen är vågad och annorlunda, men vill samtidigt ha ordning omkring sig.

– Därför håller jag mig alltid till två huvudfärger och använder olika nyanser av dem, då framhäver färgerna varandra, förklarar hon.

– Man kan nog kalla min stil för nordiskt sparsmakad med en touch av tropisk lyx i varma nyanser. 

Nya blommor varje vecka

Redan när Malin bodde hemma fick hon inreda sitt rum själv. Det fanns inga förbud eller måsten, i stället provade hon sig fram och hittade en stil som hon kände sig trygg med. 

– Det jag är mest stolt över här hemma är faktiskt att vi inte är rädda för att blanda stilar eller använda färger i inredningen. Det gör det mysigt och unikt, säger hon.

Favoritplatsen i hemmet är matplatsen, där ljus­insläppet från de stora fönsterpartierna är fantastiskt. Malin dekorerar gärna bordet med färska blommor och njuter av att duka till fest när gäster kommer på besök. 

– Bästa tiden på året är sommaren, när man kan skjuta fönsterpartierna åt sidan och det blir som att sitta ute. Balkongen blir som en förlängning av lägenheten och suddar ut gränsen mellan inne och ute. 

Malin inspireras gärna av vardagliga saker, som en mönstrad kjol eller en vacker blomdekoration. Och när det gäller blommor är hon noga med att alltid själv vara den som komponerar hemmets buketter.

– Färdigköpta blombuketter kommer inte över tröskeln hos mig, det är så opersonligt. Jag plockar ihop mina buketter själv – och de ser olika ut varje vecka. Ett mysigt hem har både själ och personlighet.

En touch av glamour – på bara 58 kvadrat
Lyxiga ljusstakar lyser upp under mörka kvällar. På soffbordet står ett par från Reflections Copenhagen.
En touch av glamour – på bara 58 kvadrat
En stor afrikansk jujuhatt av strutsfjädrar drar till sig allas blickar och blir ett givet samtalsämne bland Malins och Philips gäster. Ommålat soffbord från Furniturebox. Runt bord med spegelglas, Anouska.
En touch av glamour – på bara 58 kvadrat
Den trivsamma matplatsen är Malins favoritplats i lägenheten. Här flödar ljuset in, och på sommaren öppnas dörrarna mot balkongen och suddar ut gränsen mellan inne och ute.
En touch av glamour – på bara 58 kvadrat
I köket med sin vackra matplats omges man av grönska i vaser, krukor och som tavelmotiv. Väggarna är målade med nyansen ”Soft Skin” från Jotun. Bordet är arvegods, stolar från Kartell. Taklampa ”Eos”, Vita. Kök, HTH, kylskåp, Smeg.
En touch av glamour – på bara 58 kvadrat
Malins och Philips sovrum är sobert och elegant med pudrigt rosa väggar, målade i kulören ”Deco Pink” från Jotun. Gardinerna har Malin sytt själv av flaskgrön velour.
En touch av glamour – på bara 58 kvadrat
Vackra stilleben vid sängkanten förgyller morgonen, tycker Malin. Lampa, Søstrene Grene. Krukor från H&M Home och Madam Stoltz.
Rulla till toppen