Inredningsgurun Abigail Ahern: Så skapar du en mysig höst

Brittiska inredaren Abigail Ahern har skapat årets temautställning på entrétorget på Formex. För Hus & Hem berättar hon om höstens trender och vilka färger och material som gäller för en ombonad känsla.

Abigail Ahern är en riktig superstjärna på inredningshimlen i hemlandet. Hennes stil brukar beskrivas som “quirky”, det vill säga ungefär knasig eller tokig. Det handlar om att inreda personligt med oväntade mixar av material, färg och form. Minimalism är inget för Abigail Ahern, som förespråkar mycket prylar på liten yta. På så sätt skapar du den mysiga looken, “cocooning” som Abigail själv kallar den.

Hösten 2018 handlar om tre nyckeltrender: Textur, färg och belysning, enligt Abigail. Olika texturer mixas med varandra, som till exempel sammet med päls. Belysningen är mer dekorativ än praktisk. Färgmässigt dras Abigail själv till mustiga kulörer, som mörk toffee eller kol, för att skapa den mysiga kokongkänslan. 

Andra nycklar till den mysiga stilen är att jobba med belysning på flera punkter, och mixa lager av material med olika texturer. För att lyckas med Abigails “more is more”-influerade look utan att det känns rörigt gäller det att hålla sig till en enhetlig färgskala.

Se hela inslaget med Abigail Ahern här:

Video: Andrea Brodin om höstens inredningstrender

Scroll to Top