Nu kan du köpa Astrid Lindgrens bästa citat förevigade på muggar

Några av Astrid Lindgrens klokaste och mest tänkvärda ord har ristats in i sten, på färgglada muggar i stengods – perfekt för ditt morgonkaffe!

Design House Stockholm lanserar, i samarbete med Astrid Lindgren AB, kanske höstens finaste muggar. På stengodsmuggar i olika färger har man låtit gravera in några av den älskade författarens mest tänkvärda ord. Här hittar vi bland annat klassiker som: ”Jag är fräknigare och vackrare än någonsin. Fortsätter det så här blir jag direkt oemotståndlig” och ”Smälla ska det göra och roligt vill jag ha, annars är jag inte me’!” 

Totalt finns det nio olika citat i serien. Vissa av dem kommer från Astrids karaktärer, och andra från författaren själv. I botten av muggen hittar du en bild av den karaktär som hör ihop med citatet.

– Det här samarbetet handlar om så mycket mer än bara muggen. Jag är övertygad om att alla kan identifiera sig med hela eller delar av Astrid Lindgrens livsverk. Både hennes berättelser och politiska engagemang har påverkat vårt samhälle, både i det lilla och det stora perspektivet, säger Pål Kårfalk, försäljningschef på Design House Stockholm.   

Nu kan du köpa Astrid Lindgrens bästa citat förevigade på muggar

På Astrid Lindgren AB är man nöjda med att kunna erbjuda dessa produkter till alla som älskar Astrid Lindgrens olika världar och de karaktärer hon skapat. Det är också viktigt att författarens arv förvaltas på rätt sätt och att produkterna går i linje med hennes egna värderingar.

– Astrid Lindgren tyckte om det som var vackert och viktigt. Natur, djur, människor och kära saker (som hon kallade salighetssaker). Däremot tyckte hon inte om ”prylar” i överflöd – utan känsla och mening, säger Olle Nyman, VD på Astrid Lindgren AB och barnbarn till Astrid Lindgren.

Muggarna finns ute i handeln från och med augusti. Cervera har ensamrätt på försäljningen till en början, men i september kommer produkterna att komma in till övriga butiker.

Rulla till toppen