Sängar som håller stilen över tid

Drömmer du också om exklusiv hotellkänsla i sovrummet? Det är precis det som Ekens sängar tror på – tidlös och exklusiv design av svensk kvalité.

Att skapa det perfekta sovrummet är att skapa ett rum där det finns plats för stora drömmar. För ett sovrum handlar inte bara om de rätta färgelementen utan kombinationen av färg, form, komfort och kvalité. Därför gäller det att välja säng med omsorg. Det är precis så man tänker på Ekens sängar och har gjort sedan starten i Karlshamn 1938. Där anser man att tradition och innovation går hand i hand och design och komfort alltid är i fokus. Alla Ekens sängar byggs fortfarande i Sverige av erfarna sängbyggare med stort hantverkskunnande och med material av högsta kvalitet.
– Vi har valt att satsa på en effektiv lokal produktion där det är självklart för oss att tillverka sängarna i Sverige för att ha bästa kontroll på kvalitet och leverans. Att frakta sängar långa sträckor är både kostsamt och negativt ur miljösynpunkt, berättar Hans Peter Hindrikson, Marknadschef för Ekens sängar.

Ekens sängars starka koppling till svenskkvalité finns i såväl namnet, som är hämtat från Blekinges landskapsblomma, till valet av material. Redan tidigt hade grundaren Frank Sandberg en tanke om att bygga bekvämare sängar än vad som då fanns på marknaden och samtidigt vara prisvärd. Det blev en succé, och Ekens sängar har sedan dess varit ett välkänt varumärke över hela landet för sina snygga, innovativa och mycket komfortabla sängar.
– Vi arbetar kontinuerligt med att förbättra komfort och följsamhet samt att välja material som är så miljövänliga som möjligt. För oss är det viktigt att skapa något som har en lång livscykel, våra sängar erbjuder en tidlös och exklusiv design och är utformade för att kännas moderna och passa in i hemmet under lång tid. På så sätt kan du sätta din egen prägel på sovrummet.

Här hittar du Ekens olika sängmodeller, vilken är din favorit?

Sängar som håller stilen över tid

När man tar fram Ekens sängar tror man på att addera element som ger den där trendiga känslan och det personliga uttrycket på sovrummet. Ett exempel på det är sängbenen, en detalj som man ofta glömmer, men som är betydelsefull för design- och stilkänslan i hela sovrummet. Benen fyller en viktig funktion i att knyta ihop sängen med rummets övriga inredning. En annan del är gaveln som beroende på utseende kan vara så mycket mer än bara en detalj. Den ger sängen karaktär och ett mer elegant yttre. Med en gavel kan du fullända din personliga stil, förverkliga dina drömmar om det perfekta sovrummet och förvandla sängen till rummets blickfång.

Till detta så adderas sen färg. Med rötter i den svenska skogen låter Ekens sängar naturens vackra och rogivande färger sätta sin prägel. Med eleganta kulörer som till exempel granit, kol, mossa och syren kan du välja den färg som skapar den sovmiljö du alltid drömt om.

Här hittar du Ekens olika sängmodeller.

Tävla och vinn en Ekens Essens till ett värde av 29 750 kr.

Nu har du chans att vinna en av Ekens fantastiska sängar – liknande den på bilden i artikeln.

Värde på vinsten är:
2 st 90×200 ramsängar 6495×2 = 12 980:-
1 st 180×200 bm Softex Quilt 6990:-
Gavel tegel (alt djupknappad eller 2 delad) 9990:-
(Vita, svarta eller ek svängda träben ingår.)

Vi ger även vinnaren möjlighet att välja färg och annan önskvärd gavel för att göra sängen till sin drömsäng.
Totalt värde 29 970:-

 

Vi gratulerar Mattias Olofsson – vinnare av sängen Ekens Essens!

Rulla till toppen