Skapa med blommor

Skapa gränslösa buketter med blommor från äng och rabatt. På sommaren finns det alla möjligheter att leka och blanda vilt.


1. Gräs från ängen 

Sju sorters blommor gifter sig fint med de för- ädlade sorterna i rabatten. Blåklint, vildmorot, tistel, pipört, grekisk vädd, daggkåpa, praktlysing och perenn riddarsporre. Kråkvicker ger skönt häng, och gräs från ängen blir en uppstickare i buketten.

Skapa med blommor
2. Bind små buketter

Små buketter ger festkänsla, antingen på dörren eller hängande över bordet. Satsa på ett fåtal sorter och bind dem med ett snöre i färgad hampa, här daggkåpa, blodnäva, jakobs stege och smörblomma. 

Skapa med blommor
3. Lek med höjderna

Det finns plats för alla blommor i konservburkar i tre storlekar, från liten käringtand till hög timotej. Rosen är blickfånget i den låga buketten, med skogsklematis som hänger fritt och timotej som strävar uppåt. Den högra buketten bygger på vajande timotej och spenslig grekisk vädd. Den maffiga buketten till vänster bygger på kontraster. 

Skapa med blommor
4. Häng upp en doftkrans 

Samla trädgårdens alla doftande försommarblommor i en krans – nyponros, schersmin, honungsros, fjädernejlika och oregano. Fint att hänga på varje stol på sommarfesten.

Skapa med blommor
5. Skriv en inbjudan 

Det är roligt att få ett handgjort inbjudningskort och nästan ännu roligare att göra det. Här har vi klippt till ett kort av färgat kartongpapper och dekorerat med några torkade blommor.

Skapa med blommor
6. Torka blomsterminnen 

Torka några blommor och spara som ett fint sommarminne i silkespapper. Tänk på att tunna blommor är lättast att torka fint, som hundkäx, kråkvicker, blåklint och fältsenap. De behåller också färgen, liksom till exempel smörblomma och indiankrasse.

 

Skapa med blommor

Så binder du en liten krans

  • Forma en ring av kraftig ståltråd, fäst ihop och gör en krok i ena änden. Knipsa av. 
  • Klipp blommorna till samma längd och sortera sorterna var för sig. 
  • Fäst blommorna med blomstertråd eller tunn ståltråd, varva de olika sorterna jämnt. Var noga med att fästa blommor på både baksida och framsida om du vill ha en rund krans. 
  • Fäst tråden ordentligt, så att den inte glider upp.  

 

Rulla till toppen