Bevisat: Människor med gröna fingrar är snällare än andra

Tillhör du dem som gillar att påta i trädgården? Grattis – nu är det nämligen bevisat att personer med gröna fingrar är snällare än andra.

Det råder inga tvivel om att intresset för växtodling har blivit stort. Det märks inte minst på sociala medier som Facebook och Instagram. Tillhör du dem som är intresserad är det bara att gratulera – i en artikel som publicerats på Elle framgår det nämligen att personer med gröna fingrar är snällare än andra. 

Anders Røyneberg driver det botaniska instagramkontot @arcticgardener och arbetar som sjuksköterska inom psykiatrin. Han har en förklaring till den goda tonen bland växtintresserade på nätet. 

– ”Plant people” är sällan mobbare. När man odlar saker, får saker att växa, så hyllar man livet, säger han till Elle.

Han menar även att vår psykiska hälsa påverkas positivt av att odla och vårda plantor.

 

Bevisat: Människor med gröna fingrar är snällare än andra
Att påta i trädgården har blivit allt trendigare på senare tid. Och enligt en ny undersökning är växtintresserade personer snällare än andra.

Morgan Doane driver instagramkontot @plantingpink med nära 100 000 följare. För tidningen Vanity Fair förklarar han varför han tog bort sin Facebooksida och började lägga allt krut på det växande Instagramkontot i stället. 

– Jag behövde en fristad, säger han. 

En annan instagrammare är @jamies_jungle. Han menar att personerna som följer hans konto är väldigt snälla. 

– Det är växterna som är stjärnorna här, säger han till Vanity Fair

Om du inte fått upp ögonen för odling tidigare kanske det har blivit dags att köpa en påse frön och ge dig ut i rabatten nu? 

Rulla till toppen