Väg dig smartare – Här är den uppkopplade vågen

Hur din kropp är sammansatt och vad den består av är viktiga parametrar för att förstå hur du kan må så bra som möjligt. Ett smidigt alternativ för att få en övergripande koll är den uppkopplade vågen Nokia Body+. – Nokia Body + synkroniseras automatiskt med din smartphone för att visa trender, och hjälper dig…

Din kroppssammansättning är det senaste som vi fått upp ögonen för. Med en tydlig förståelse kan du förbättra din hälsa och förändra ditt liv till det bättre. Men det krävs ofta hjälpmedel för att komma dit. Här är Nokia Body+ är ett bra alternativ. Det är en smidig våg som ger dig både resultat och insikter samtidigt som den är uppkopplad mot din smartphone eller surfplatta.
– Body + är en Bluetooth och WiFi-våg som använder patenterad Position Control ™ -teknologi för att leverera den mest exakta analysen av din vikt, kroppsfett och vattenprocent, samt muskel- och benmassa. Vi har sett att när en överviktig person kontinuerligt använder vågen tappar de sju gånger mer i vikt än en person som inte är en regelbunden användare, säger Tiphaine Boüan.

Men din vikt och vad som väger vad i din kropp är komplext. Nokia Body+ låter dig få veta mer om din kropp så att du lättare kan komma till rätta med vad som behövs för att du ska må bra, från insidan och ut.
– Vikt är bara en siffra. Från person till person kan det betyda helt olika saker. Att veta ditt kroppsfett är intressant för att få en uppfattning om din risk för viktrelaterade sjukdomar. Där blir också ditt BMI (Body Mass Index) viktigt. Men för att få en helhetssyn på din kroppsstatus, säger många att man istället ska se på kroppsfettsmängd (Body Fat Mass), eller procentandelen av den. Detta eftersom BMI-beräkningen gäller en enda ekvation (längd och vikt i kombination) istället för flera komponenter av din kroppssammansättning. Om du håller på att gå ner i vikt genom att träna mycket, kommer du att bygga muskler och tappa fett samtidigt. Det kan göra att du bibehåller din vikt, men du kommer samtidigt kunna se i vågen att du blir mer hälsosam, berättar Tiphaine Boüan.

Här kan du läsa mer

 

Väg dig smartare – Här är den uppkopplade vågen

Ta hjälp av Health mate-appen 

Beroende på ditt mål, om det handlar om att gå upp eller ner i vikt, kommer funktionen som räknar kalorier hjälpa dig att nå din målbild. I appen health mate, som är direktuppkollad med vågen, kan du se hur många kalorier du behöver minska ner på under en dag, eller öka. Appen registrerar all din data automatiskt, och du kan enkelt sätta upp mål för din vikt, fylla i om du tränat, vad du ätit och andra saker som påverkar din hälsa. 
– Vågen och appen ger dig direkta rekommendationer utifrån din vikt, men också kring hela din kroppssammansättning, så att din eventuella viktned- eller uppgång är hälsosam. Om exempelvis ditt kroppsfett är för låg andel kommer appen låta dig veta det.

Förutom att fungera tillsammans med appen, är Nokia Body+ också kompatibel med smartklockan Nokia HR. All data synkas dem emellan och i klockan kan du också få din träningsstatistik och hjärtfrekvens.

I vågen finns också möjlighet för upp till åtta personer att ha sin egen profil, vilket gör att hela familjen kan använda den tillsammans men utifrån sina individuella behov.

Har du någon egen favoritfunktion?
– Två, faktiskt! Den första är viktutvecklingen. Den visar de senaste åtta mätningarna som användaren gjort via en enkel graf direkt i vågens skärm. Genom det kan du snabbt se hur din dagliga aktivitet direkt påverkar din vikt. Det är verkligen användbart.

Den andra funktionen som jag uppskattar är väderprognosen. Om vågen är uppkopplad mot ett wifi kan den ge dig dagens väderrapport. Så om du väger dig på morgonen vet du vilka kläder du ska ta på dig för dagen, säger Tiphaine Boüan.

Nokia Body+ analyserar:

  • Muskelmassa
  • Kroppsfett
  • Vätskebalans
  • BMI (Body Mass Index)
  • Kaloriförbrukning
  • Bentäthet
  • Viktkurva
  • Här kan du läsa mer

Batteritid 18 månader med 4 stycken alkaliska AAA-batterier. 

Scroll to Top