Framtidens kök: Montera stommar i fem enkla steg

Glöm byggsatser med hundratals smådelar som ska hamna på rätt ställe. Framtiden ser ljusare ut än så. Nu kan du enkelt montera dina stommar med hjälp av Epoqs sortiment Click – ett helt nytt sätt att bygga kök på.

Vid en köksrenovering finns det flera saker som du själv kan göra för att hålla nere kostnaderna. En sak kan vara att själv sköta monteringen av köksstommar. Det kan tyckas svårt, men smidiga alternativ finns. 
Ett alternativ är Epoq, som just lanserat sin nya serie Click. Med Click monterar du själv stommarna utan verktyg, skruvar eller spik. Det är både smidigt och halverar arbetstiden, utan att tumma på hållbarhet eller stabilitet.

– Vår tanke med Epoq har alltid varit att underlätta för kunden. Istället för att komma till oss med mått på sitt färdiga kök, så kan de numera göra allt på ett och samma ställe. Det som sedan är smart med Epoq är att vi kan skräddarsy lösningar utifrån dina behov. Vi tycker verkligen att Click lever upp till det, säger Jenny Nordwall på Epoq.  

Så här monterar du stommarna:

Framtidens kök: Montera stommar i fem enkla steg

Steg 1

Stommarna ser ut precis som traditionella stommar, förutom att de är monterade utan verktyg.

 

 

Framtidens kök: Montera stommar i fem enkla steg

Steg 2

Montera genom att passa in “tungan” i skåran och pluggen i hålet.

 

 

Framtidens kök: Montera stommar i fem enkla steg

Steg 3 – Click!

Det säger bara klick. Du behöver inte ens ta i. 

 

 

Framtidens kök: Montera stommar i fem enkla steg

Steg 4

Den färdiga stommen är stadig och tål påfrestningar utan problem.

 

 

Framtidens kök: Montera stommar i fem enkla steg

Steg 5

Skulle du behöva ta isär stommarna igen använder du verktyget som medföljer och lossar sidorna från varandra. 
Här kan du läsa mer om Click.

 

 

Detaljnivå: Gör köket personligt 

Förutom smidig montering erbjuder Epoq flera produkter som enkelt kan göra ditt kök till ett drömrum. Detaljerna som är små, men ack så viktiga, kan göra hela skillnaden.

Fronter
När stommarna är färdigmonterade är det dags att tänka luckor och fronter. Hos Epoq finns ett brett utbud av både färger, stilar och material.
– Vi har ett standardutbud med klassiska luckor och färger som uppdateras och byts ut några gånger per år. De mest efterfrågade färgerna stannar däremot alltid kvar. Det handlar främst om vitt, grått och svart men om vi tidigare har haft en off white och märker att efterfrågan går mot ännu vitare tar vi fram en sådan också, säger Jenny Nordwall som är kökskonsulent på Elgiganten.

Vilka färger trendar just nu? 
– När det kommer till köket överlag, men också färger specifikt, skiftar efterfrågan lite beroende på var i landet du bor. Generellt ser jag dock en trend det senaste halvåret mot mjukare färger och att man prioriterar ett inbjudande kök framför det tidigare kritvita och högblanka som kanske gav ett mer sterilt intryck. 
Konkreta färger som många väljer är olika nyanser av grå, från riktigt ljust till mörkgrått. Annars är det mycket blågrönt och mossgrönt. De finns också olika stilar som har egna färgtrender; ett retrokök går gärna mot ljusblått eller ljusgrönt, och ett 50-talskök blir ofta mer pastell, säger Jenny Nordwall.

 

LÄS MER: Upptäck Epoqs sortiment av fronter

Framtidens kök: Montera stommar i fem enkla steg

Bänkskivor
Hos Epoq finns bänkskivor i massivt trä, i strikt och modern quartz, laminat eller avonite. Allt går att måttbeställa. Tänk på att välja bänkskiva efter hur den ska användas och hur många ni är i hushållet. 

Diskho
När det kommer till diskho finns det många alternativ av både storlekar och stilar, men ett tips är att välja samma material som bänkskivan. 

Blandare
Praktiska, trendiga, snygga eller klassiska. Den gemensamma nämnaren är att de går att använda mycket och länge. Det är också viktigt att blandaren passar in i övriga köket, annars riskerar den att ta alltför mycket fokus. 

Handtag och knoppar
Handtag och knoppar är det som gör hela köket, brukar man säga. Hos Epoq finns det många stilar och material att välja bland så du hittar garanterat något som passar ditt drömkök.

Här kan du boka kostnadsfri köksrådgivning

Scroll to Top