Rensa hemmet och tjäna pengar – på bara 24 timmar

Rensa hemmet och tjäna en hacka – med 24-timmars-metoden går det snabbt och effektivt!

Börjar du känna att det är dags för en rejäl vårrensning? Du är inte ensam. Påsken är svenskarnas största rensarhelg, enligt statistik från Blocket. Varannan svensk planerar att rensa hemmet i vår, och under annandag påsk peakar försäljningen på Blocket. Det är då vi säljer vidare prylar vi tröttnat på men som kan glädja någon annan, och tjänar oss en hacka.

Men det där med att vårrensa är ju inte bara frid och fröjd. Har du inte rätt metod kan det till och med bli rätt tråkigt. Det är där Paulina Draganja, även känd som Förvaringsdrottningen, kommer in i bilden. Hon har tagit fram den så kallade 24-timmars metoden, en enkel guide till optimal rensning och optimal ekonomisk utdelning. 

Så här gör du:

1. Samla alla i hushållet

Söndag är en optimal dag att sälja av saker på Blocket. Att rensa hemma går mycket snabbare när alla hjälper till. Sätt ett gemensamt mål och börja tidigt på morgonen.

2. Välj saker som är värda mycket

Det ska vara värt besväret att rensa och sälja. Prioritera sådant du tror är värt mer än 500 kr och som säljer snabbt, det vill säga är av populärt varumärke och i gott skick.

3. Förbered försäljningen

Torka av sakerna så att de är rena och fräscha och fota allt som ska säljas samtidigt för att spara tid. Genom att fota i dagsljus och mot en vit bakgrund framhävs det du säljer bättre och det skapar intresse.

4. Lägg upp annonserna

För att sälja snabbare kan du skriva först till kvarn i annonsen och lägga dig prismässigt strax under vad liknande annonser har för pris. Du kan också utgå från ungefär en tredjedel av nypriset.

5. Var proaktiv och få köparna på kroken

Svara snabbt på följdfrågor från intresserade köpare och hör proaktivt av dig och fråga om intresse finns om de inte återkommer.

5 steg till att rensa hemmet och tjäna pengar – på bara 24 timmar
Paulina Draganja är organisations- och förvaringsexpert, författare och bloggare på Förvaringsdrottningen.

Populäraste sökorden på Blocket just nu:

1. Olika bilmärken
2. Bortskänkes
3. Soffa
4. Snöslunga
5. Ved
6. Skrivbord
7. Husbil
8. Svarv
9. Soffbord
10. Byrå

15 Kategorier i hemmet som säljer snabbast på Blocket just nu

1. TV & projektor
2. Telefoner
3. Surfplattor & datorer
4. TV-spel
5. Verktyg
6. Hyllor & förvaring
7. Säng & sovrum
8. Bilbarnstolar
9. Barnmöbler
10. Bord & stolar
11. Tillbehör till mobilen
12. Tillbehör till cykeln
13. TV- & stereomöbler
14. Träningsprylar
15. Soffa/fåtölj/soffmöbler

Rulla till toppen