År 2018 vågar vi ännu mer färg på väggarna – här är Nordsjös nya kulörkarta

Många av oss blir allt mer sugna på att sätta lite färg på våra vita väggar. Men det kräver lite mer eftertanke och vi tar gärna emot lite hjälp på traven.

Ljust och fräscht har ju länge varit ledorden för oss svenskar när vi målat våra hem, och även om många är modiga och bryter av med bjärta kulörer så dominerar fortfarande den skandinaviska stilen med vitt och grått som bas. 

Men samtidigt är vi många som är nyfikna på färg, något som Nordsjö tagit fasta på när de nu introducerar sin nya kulörkarta Simply Colourful. Här finns 84 kulörer att välja och vraka bland för den som vill sätta mer färg på sitt hem.

Nästa år vågar vi ännu mer färg på väggarna – här är Nordsjös nya kulörkarta
Här ser vi kulören Nordsjö tippy taupe, som bloggaren Blogga i Bagis valde att måla sitt barnrum i.

I den nedre delen av kartan finns kulörer som har en mindre mättnad och därmed ger ett mjukare intryck, medan den övre delen av kartan innehåller starkare och mer mättade kulörer. Nordsjös bästa tips för att lyckas med färgsättningen är att utgå från vad man tycker om och den känsla man vill skapa i rummet.

– Med styrka och svärta ökar kulörens genomslagskraft i rummet och med det rummets karaktär. Former blir också tydligare med ökad kontrast mot omgivningen och det innebär att det gäller att först välja vad man vill visa fram och vad man vill ska få smälta in, säger Ann-Charlotte Linde, Colour Manager på Nordsjö, i ett pressmeddelande.

Hela kulörkartan Simply Colourful finns att se hos din närmaste Nordsjö-återförsäljare.

Scroll to Top