Bernadotte & Kylberg prisas för sitt samarbete med Hästens

Prins Carl Philips och Oscar Kylbergs designbyrå Bernadotte & Kylberg vinner ännu ett internationellt designpris.

Det går bra nu för prins Carl Philips och kompisen Oscar Kylbergs designbyrå Bernadotte & Kylberg. Nyligen plockade de hem en utmärkelse under prestigfyllda German Design Awards, och nu är det dags igen. 

Under galan Best of the Best Tribute to Art i Peking utsågs deras samarbete med Hästens, mönstret Appaloosa, till 2017 års mest innovativa säng.

Det var under möbelveckan i Milano i våras det först avslöjades att Bernadotte & Kylberg fått äran att ta fram en ny tappning av Hästens ikoniska blåruta. De två mönstren, som klär sängmodellen 2000T, har döpts efter hästraser – indiska Marwari och amerikanska Appaloosa. Rasen Appaloosa är mest känd för sin oregelbundet fläckiga päls och detta har designduon nu överfört till Hästens blårutiga mönster. Resultatet är ett grafiskt mönster i fyra olika kulörer, från mörkblått till vitt. 

– Vi är tacksamma och stolta över denna utmärkelse. Det är ett kvitto på ett bra lagarbete och ett inspirerande designsamarbete mellan oss och Hästens. Vi kunde inte vara mer stolta över resultatet, säger Oscar Kylberg, vd för Bernadotte & Kylberg, i ett pressmeddelande. 

Scroll to Top