Bernadotte & Kylberg vinner internationellt designpris

Prins Carl Philips designbyrå prisas för sin serie av glasprodukter.

German Design Award delas varje år ut för att belöna “framstående design som tydligt bidrar till det tyska och internationella designlandskapet.” I år prisas svenska Bernadotte & Kylberg för sin kollektion Signum med utmärkelsen Excellent Product Design i kategorin Home Textiles and Home Accessories.

– Med Signum ville vi skapa en serie av glasprodukter med mycket individuell karaktär som leker med ljus, reflektion och utrymme på ett sätt som bara glas kan. Vi är otroligt stolta över att få motta German Design Award 2018, säger Oscar Kylberg i ett pressmeddelande.

Serien består av vaser, skålar och ljushållare i munblåst och färgat glas, och är resultatet av ett samarbete mellan Bernadotte & Kylberg och Zwiesel Kristallglas. Som motivering till utmärkelsen anges kollektionens “perfekta kombination av skandinavisk naturorienterad design och detaljerat hantverk.” 

Designbyrån Bernadotte & Kylberg grundades 2012 av prins Carl Philip Bernadotte och Oscar Kylberg och har sedan dess skapat design för flera både svenska och internationella varumärken. 

Scroll to Top