Sufflé med passionsfrukt och frisk fruktsallad

En härligt fluffig sufflé med syrlig passionsfrukt känns både lyxigt och fräscht. Här tipsar vi om hur du använder hushållsassistenten [i]Kenwood Chef XL Titanium[/i] för att lyckas med desserten. Följ bara det enkla receptet nedan och du blir en stjärna i köket.

4 personer

Detta behöver du

Sufflé med passionsfrukt och frisk fruktsallad
Foto: Kenwood

Fruktsås: 250 ml passionsfruktjuice, 110 g mosade passionsfruktkärnor

Fruktsallad: 300 g blandad frukt, till exempel jordgubbar, ananas, mango och blåbär

Sufflé: 60 g smält smör, 200 g strösocker, 8 äggvitor, 4 äggulor, 100 ml passionsfruktjuice

Till suffléskålarna: Extra strösocker

Garnering: Florsocker

Så gör du 

  • Sätt på ugnen på 200 grader.
  • Häll passionsfruktjuicen i en liten kastrull. Koka upp och reducera vätskan till hälften. Sänk värmen och tillsätt kärnorna från passionsfrukten under omrörning. Låt blandningen svalna.
  • Skiva upp frukten till fruktsalladen och lägg i en skål.
Sufflé med passionsfrukt och frisk fruktsallad
Färsk frukt adderar en extra fräsch känsla till din efterrätt. Foto: Kenwood
  • Pensla fyra mindre skålar med smält smör. Häll i strösocker och snurra skålarna så att de invändigt täcks av ett lager med socker. Häll ut eventuellt sockeröverskott och ställ in i kylen.
  • Montera vispen på hushållsassistenten Kenwood Chef XL Titanium och häll ner äggvitorna i den tillhörande, rostfria skålen. Vispa på mediumhastighet tills du fått ett mjukt skum. Tillsätt hälften av strösockret och fortsätt vispa i ytterligare någon minut.

Läs mer: Så använder du tillbehören till Kenwood Chef XL Titanium.

Sufflé med passionsfrukt och frisk fruktsallad
Foto: Kenwood
  • Häll ner äggulorna och resten av sockret i en ny skål och vispa i 3-4 minuter. Resultatet ska bli en tjock och blek blandning. Tillsätt passionsfruktjuicen och vispa i ytterligare 30 sekunder.
  • Addera sedan en fjärdedel av äggvitan och vispa försiktigt tills de båda äggblandningarna har smält samman. Ta bort vispen och montera på Kenwood Chef XL Titanium mousseverktyg. Addera sedan hälften av den resterande äggvitan. Mixa på låg hastighet. När du har en bra blandning, häll ner det sista av äggvitan och mixa igen.  
Sufflé med passionsfrukt och frisk fruktsallad
Steg för steg: Så hjälper av Kenwood Chef XL Titanium dig att lyckas med sufflén. Foto: Kenwood
  • Ta ut suffléskålarna ur kylen och fyll varje skål med en fjärdedel av äggblandningen. Ta en liten kniv, förslagsvis en palettkniv, jämna till toppen av skålarna och torka sedan av eventuell smet från kanterna. 
  • Ställ in i ugnen i 10-12 minuter tills suffléerna har rest sig och fått en gyllene ton.
  • Lägg upp fruktsalladen på fyra fat och placera skålarna med de färdiggräddade suffléerna bredvid. Pudra varje anrättning med florsocker och servera passionsfruktsåsen i en kanna, så att alla kan ta så mycket de själva vill ha. Smaklig spis! 

Hitta mer matinspiration från Kenwood här.

Rulla till toppen