Smarta tjänsten låter dig ”streama” möbler istället för att köpa dem

Nu kan du byta ut hela inredningen i takt med att trenderna kommer och går – utan att behöva bidra till överkonsumtionen.


Smarta tjänsten låter dig
Sandra Kinnmark är CMO på Beleco.

Beleco är en ny tjänst som använder sig av konceptet ”Design on demand”, där du istället för att köpa möbler hyr dem, eller använder dem eller streamar dem, som företaget själva väljer att kalla det.

– Vår målsättning är att stanna upp konsumtionskedjan, så att du inte behöver köpa nytt så fort du tröttnar på dina möbler, säger Sandra Kinnmark, CMO på Beleco, till Hus & Hem. 

Tjänsten går till så här: Du hittar möbler via hemsidan, som sedan levereras till ditt hem. Du betalar därefter fem procent av möbelns värde varje månad, tills du antingen väljer att köpa loss den eller byta ut den mot något nytt. Om du inser efter ett halvår att du vill behålla en möbel har du vid det laget betalat 30 procent av möbelns värde, och får då köpa loss den för 70 procent.

– Det här är ett sätt att hålla sig ajour med trender utan att överkonsumera, säger Sandra Kinnmark.

Hon förklarar att deras förhoppning är att folk ska våga lite mer när det kommer till inredning. Om man till exempel fastnat för en unik soffa i en speciell färg ska man kunna hyra den en period, och sedan lämna tillbaka den när man tröttnar.

– Det här är ett sätt för fler personer att få njuta av riktigt bra design.

Sandra Kinnmark betonar också att det är viktigt för dem att jobba med bra produkter och bra leverantörer, för att kunna garantera kunden att allt håller hög kvalitet. Tjänsten lanserades för bara två veckor sedan, och därmed är alla möbler i sortimentet nya. Men allt eftersom möblerna används kommer också priserna att bli lägre.

Och du behöver inte oroa dig för att spilla rödvin i sammetssoffan. Skulle olyckan vara framme så går det på hemförsäkringen.

Än så länge finns Beleco bara tillgängligt i Stockholm och Mälardalen, men de är på väg till flera städer i Sverige. 

Rulla till toppen