Läcker spenat- och ricottaravioli med smör- och salviasås

Vem säger att det ska vara svårt att göra egen pasta? En bra hushållsassistent hjälper dig att förverkliga dina drömmar i köket. Testa det här supergoda receptet på spenat- och ricottaravioli, där du får användning för [i]Kenwood Chef XL Titanium[/i] smarta pastatillbehör. Lätt som en plätt!

20 ravioli, 2 personer

Detta behöver du

Läcker spenat- och ricottaravioli med smör- och salviasås
Foto: Kenwood

Deg:
500 g mjöl, 4 stora ägg, 5 ml olivolja

Fyllning:
300 g spenat, 250 g ricotta, 40 g riven färsk parmesan, 1 äggula, ½ tsk riven muskotnöt, salt och peppar

Salvia- och smörsås:
125 g smör, 4 msk kallpressad olivolja, 15 g färska salviablad, 60 g riven färsk parmesan

Pensling:
Ett ägg blandat med en tesked mjölk.

Tillredningen av pastan: 
Extra mannagryn 

Så gör du 

 • Montera degkroken på hushållsassistenten Kenwood Chef XL Titanium. Knäck äggen i en skål och rör försiktigt med en gaffel. Häll mjölet i en separat skål, vänd ner äggen och mixa ingredienserna med hjälp av hushållsassistenten på låg effekt. Tillsätt sedan olivoljan. När degen är klar ska den vara fast och klibbig. 
 • Dela upp degen i två skålar. Platta ut och täck över med plastfilm. Ställ sedan in skålarna i kylen i 20 minuter.
 • Blanda spenaten med en nypa salt. Tillsätt kokande vatten, lämna i 5 sekunder innan du häller av. Kyl ner spenaten med kallt vatten och rör i några minuter. Pressa ur all överflödig vätska, för att förhindra att fyllningen blir för vattnig. Därefter – finhacka spenaten.
 • Blanda ricottan med parmesan, äggula, muskot, peppar, salt och den finhackade spenaten till en tjock fyllning.
 • Sätt på det smarta pastatillbehöret som finns till Kenwood Chef XL Titanium. Ta en bit deg och strö över lite mjöl. Kör degen genom pastatillbehöret på den vidaste inställningen. Vik sedan ihop degen på längden och kör igenom den igen. Fortsätt med samma procedur samtidigt som du hela tiden justerar inställningarna, så att degen blir tunnare och tunnare ner till den smalaste inställningen. 
 • Strö mannagryn över din arbetsyta.
 • Placera teskedar av fyllningen på ena sidan av degen, med ett mellanrum på cirka 8 centimeter.  
 • Pensla med ägg runt fyllningen och vik över den andra delen av degen. Använd fingrarna för att trycka ut eventuella luftbubblor runt fyllningen. Pressa sedan samman de båda sidorna av degen.
 • Skär bort eventuellt överskott för att skapa jämnstora raviolis. Lägg bitarna på en bricka som du täckt med mannagryn. 

Läs mer: Så använder du tillbehören till Kenwood Chef XL Titanium.

Läcker spenat- och ricottaravioli med smör- och salviasås
Steg för steg: Så enkelt gör du din egen ravioli med hjälp av Kenwood Chef XL Titaniums smarta pastatillbehör. Foto: Kenwood
 • Koka upp en stor kastrull med vatten och tillsätt rikligt med salt.
 • Värm smör och olivolja i en panna. När smöret har smält tillsätt salviabladen och låt dem ligga i tills de blivit krispiga. Ta sedan upp dem ur pannan och lägg dem på torrt hushållspapper för att absorbera allt överskottsfett.
 • Sänk ner pastan i det kokande vattnet och låt raviolin koka i två till tre minuter eller tills bitarna flyter upp till ytan. Lägg dem sedan i smörsåsen. Tillsätt hälften av parmesanen med en skvätt pastavatten och snurra pannan tills de båda vätskorna har blandats. Till sist, lägg ner salviabladen.
 • Servera din ravioli i två skålar och strö över den resterande parmesanen. Smaklig måltid!

Hitta mer matinspiration från Kenwood här.

Rulla till toppen