Affiliate och reklamlänkar på Hus & Hem – så funkar det

På husohem.se förekommer ibland reklamlänkar, även kallade affiliate-länkar, när vi tipsar om olika produkter och tjänster. Vi anser att det är viktigt att vara transparenta och vill därför förklara vad reklamlänkar är och vad det innebär för oss och för dig.

Där vi anser att det är en bra service till dig som besökare, och där det är möjligt, lägger vi in länkar i vårt innehåll som leder direkt till återförsäljare och nätbutiker. På så vis kan du enkelt läsa mer om eller köpa produkterna och tjänsterna som vi skriver om.

En del av dessa länkar är så kallade affiliate-länkar, och det fungerar så här: Egmont Publishing AB – där Hus & Hem ingår – har avtal med olika affiliate-nätverk*, som i sin tur har avtal med olika återförsäljare (onlinebutiker). När någon klickar sig in via affiliate-nätverkens länkar får de en ersättning, och om vi delar affiliate-länkarna på vår sajt så delar nätverket sin ersättning med oss. Du som läsare betalar givetvis ingenting för att klicka på en sådan länk, men det kan alltså ge Hus & Hem en intäkt.

Alla produkter och varumärken som vi tipsar om i redaktionella artiklar är utvalda av Hus & Hem utan påverkan av en extern part. En artikel kan därför innehålla både reklamlänkar och länkar till webbshoppar som inte ingår i något affiliatenätverk – allt för att du som besöker husohem.se ska få så bra och heltäckande shoppingservice som möjligt. När en produkt i vissa fall inte finns i någon webbshop kommer länk att saknas.

Har du några frågor om detta är du alltid varmt välkommen att mejla oss på red.husohem@egmont.se.

*De affiliate-nätverk som Hus & Hem har avtal med för närvarande är Adtraction. 

Rulla till toppen