Veckans läsarhem:"Jag är inte så himla ljus och fräsch"

Veckans läsarhem:"Jag är inte så himla ljus och fräsch"

Finmöbler kommer inte över tröskeln hos familjen Lovén. Ett hem i perfekt skick är nämligen inte målet.
– Då skulle man ju inte våga vara här. Slit och använd, det ger själ! säger Katrine Lovén.

I det stora 70-talshuset i Skövde är golven enhetligt mörka och inredningen genomtänkt komponerad. Här bor Katrine Lovén och Henrik Olsson med barnen Alva, Max och Ruth. Plåtskåp, industrilampor och personliga detaljer sätter en avslappnad och lite kaxig ton på inredningen. När Katrine och Henrik träffades hade de helt olika smak.

– Vi hatade varandras grejer. Jag sålde hans hem på loppis, skrattar Katrine varmt.

Deras förra bostad gick i vitt, men när det nuvarande hemmet i fyra etage skulle inredas lockade den coola och tåliga industristilen.

– Den var så lätt för mig att anamma. Jag har alltid varit en pojkflicka – mer tuff än puttinuttig. Och grå är min färg. Jag är inte så himla ljus och fräsch, säger Katrin.

Taklampor, Mooi Antik & Inredning. Gul väggfärg "Spontan", Jotun. Tapet "Momentum", Midbec.

Över matplatsen hänger två franska industrilampor, Mooi Antik & Inredning. Bänkskåp i rostfritt och rullvagn, Ikea. Bänkskivan är egen design, från Furhoffs Rostfria. Som underlägg på bordet används en klinkerplatta. Silikonunderlägg, KG Design.

Huset har fyra etage med halvtrappor emellan. Trappräcket är tillverkat av glas och stålprofiler utifrån Katrines idé. Tapet, Rusta. Taklampor, pachia.eu. Fåtölj köpt på loppis. Plåtskåp köpt på Blocket. Trappräcke, Q-star.