Hemma hos Zacharoff Hemma hos Zacharoff Efter lite sommartorka i bloggen så är det bäst ja Läs mer
 
Sök på husohem.se
 
Favorit från förra året - förnya köket!
13-01-02 15:00 | karinespinosa |

 

 

Gott Nytt År på er! Och hej nya året 2013! Jag kastar mig rätt in i förnyelse, jag fick flera läsarfrågor om hur man kan uppdatera köket under vintern så jag ska visa några konkreta tips jag gjorde förra året för att styla om mitt kök - från ett 5-6 år gammalt träkök till ett vintage-modern-mixat nytt kök. Med samma kök, bara små piff alltså. Ovan resultatet som det blev när det var klart. Detta gjorde jag:

 

- ny belysning i form av en nedpendlad Bestlite lampa från taket

- jag färgade mina vita fogar mörkgrå (hur jag gjorde det ser du här

- jag lämnade in mina luckor på lackering

 

 

FÖRE

Ett mörkare golv hade jag innan, detta är vitlaserad ekparkett. Högskåpsväggen var i valnöt, och de högglansiga vita luckorna har vita kakel med vit fog emellan. Ganska tråkigt typiskt tidigt 2000-tal kök som var som nytt men som jag tröttnat på....

 

 

EFTER

Golvet skulle bytas ut pga en vattenskada på en vinterfryst utekran. Så i det nya köket valde jag vitlaserad askparkett för jag ville ha det vitare. Givetvis kan man slipa om sin befintliga parkett och lasera den om man vill ha kvar samma golv och inte lägga ned så mycket tid och pengar på sin köksförnyelse. Men själva köket är detsamma alltså!

Och här syns resultatet:

 

Den bruna valnötsväggen blev laserad i grått hos lackerare, de vita fogarna blev mörkgrå, och lampan som inte syns här är nedpendlad över diskhon. Ganska små förändringar som gjorde ett nytt kök för en mycket liten peng!

 

 

Bilder studio karin

 

 

 

kommentarer

 
Du måste vara inloggad för att kunna kommentera.
Inredningsarkitekt Karin

EN BLOGG OM

Välkommen! Jag är en inredningsarkitekt I/MSA som älskar inredning och hoppas kunna förmedla det här. Denna blogg är till för dig som söker inspiration, vill ha tips på hur du inreder ditt hem, renoverar, bygger om eller till. I min yrkesroll driver jag egna företaget Studio Karin Inredningsarkitekt och jag jobbar även på arkitektbyrå. På bloggen visas både egna uppdrag och andras lösningar. Jag hoppas du hittar ide'erna här!


STUDIO KARIN
Du kan nå mig med dina inredningsfrågor på min hemsida och blogg http://studiokarin.blogspot.com

Kategorier
 
Moodboards
 
Vardagsrum
 
Badrum