Smart samarbete! Smart samarbete!  Indiska och Myrorna fortsätter sitt sympatiska sa Läs mer
 
Sök på husohem.se
 
Att få granen på plats i korg eller kruka
12-11-29 14:20 | karinespinosa |

 

 

Undrar ni hur man fixar med granen för att få den på plats i korg istället för att ha en synlig granfot? Detta sätt fullkomligt exploderade på bloggar och inredningstidningar de senaste åren, och snart står väl alla på detta ny(gamla) sätt. Själv blev jag kär i detta sätt att ställa granar når jag bodde i London runt millennieskiftet, där hade man det så här. Man kan ställa i en snygg stor kruka; terracotta, svart, eller zink går bra. Men inget hål i botten om det läcker vatten helst. Och ser man på denna skiss jag hittade på Martha Stewarts hemsida så ser man att man även kan ha en filt tillklippt under krukan för att förhindra märken i golvet. Du kan även välja en flätad korg till din gran, min favorit. Det hade jag förra året, det såg ut så här. Inuti korgen/krukan kan du ha stenar eller tegelstenar i botten för stabilisering. Sen i med granfoten. Sen på med mer stenar, sist mindre stenar så att det blir vackert överst. Om du vill - men detta hoppade jag - så kan du ha mossa överst. Men jag gillade att se stenarna så jag stannade där.

 

Alternativ 2: Din julgransfot får inte plats i din önskade kruka eller korg? Jag köpte på blomsterhandeln en uteblomkorg med tillhörande innerkruka utan hål. Denna innerkruka fyllde jag med stora stenar. Sen småstenar. Så nästan som ovan, men en innerkruka stället för julgransfot.

 

PS Och har du en mycket stadig julgransfot som dessutom är tung i botten, typ en gjutjärn, så kan du naturligtvis hoppa alla stegen och bara ställa den direkt i krukan/ korgen!

 

 

Bild Martha Stewart

 

 

kommentarer

 
Du måste vara inloggad för att kunna kommentera.
Inredningsarkitekt Karin

EN BLOGG OM

Välkommen! Jag är en inredningsarkitekt I/MSA som älskar inredning och hoppas kunna förmedla det här. Denna blogg är till för dig som söker inspiration, vill ha tips på hur du inreder ditt hem, renoverar, bygger om eller till. I min yrkesroll driver jag egna företaget Studio Karin Inredningsarkitekt och jag jobbar även på arkitektbyrå. På bloggen visas både egna uppdrag och andras lösningar. Jag hoppas du hittar ide'erna här!


STUDIO KARIN
Du kan nå mig med dina inredningsfrågor på min hemsida och blogg http://studiokarin.blogspot.com

Kategorier
 
Moodboards
 
Vardagsrum
 
Badrum