Gyllene tider Gyllene tider  Om det nu är Tom Dixons fel eller inte ( se förra Läs mer
 
Sök på husohem.se
 
11-07-28 12:30 | karinespinosa | Kommentera |

 Sitter fortfarande på skärgårdsön, och just idag letar jag efter en allmoge säng till dottern. Har tidigare låtit ta fram en säng på snickeri till henne, men den har ärvts vidare till lillsyrran så nu vill storasyster på snart 6 år ha en ny men "lika fin". Snickerileveranser tar både ett par goda veckor och prislapp i anspråk, så eventuellt blir det ett antikfynd denna gång.... Hittar en ljuuuuuuuvlig vintagebutik på nätet med egen blogg; Norrgården.

 

 

Äkta Thonetstolar till ett galet bra pris på 790 kr :) Alla sålda, men kanske finns det fler? Dessa hade min granne och kompis velat ha hemma, nu ska jag tipsa henne om denna butiksblogg.

 

 

Har ni sett så mycket fint!!? I en sån här butik skulle jag vara lost i tiiiiiiiiimmar och maken skulle sucka så högt till slut och puttra mot utgången :))) Jag kan tänka mig lite av varje, både till hemmet i Saltis och till stugan på ön. Mumma mumma.

 

 

Här är sängen jag hittade som var anledningen till att jag hittade in i butiken. Men just denna har för kort mått, lite som den sexåringen redan gett bort. Så inte denna för mig, men nära nära. Ska leta vidare.

 

 

- Och räcker det inte med de vackra tingen ovan så kan du köpa hela butiken! Den verkar nämligen vara till salu :)

 

Bild Norrgården inredning

 

 

 

11-07-27 21:11 | karinespinosa | Kommentera |

Regnar det och är sol om vartannat hos dig med? Jag är på landet men vill inte åka härifrån för det är ju sol varannan dag åtminstone. Har du som jag? När det regnar så unna dig lite shopping utan att förflytta dig, redo för solen igen :) Det finns en himla trevlig nätbutik som jag gillar. De säljer produkter som är snygga, unika och vintage - saker med en historia eller humor. Nunc. "Vi tänker vågat....impulsivt.....oväntat" säger de själva. Hur som helst, man hittar maaaaassa fint här, och idag vill jag bara tipsa om att det just nu pågår rea här :) Så dyk in och hitta sköna produkter om det regnar en stund.

 

 

Kakfat i tre våningar på rea..... Så fint fotad, blir ju sugen på fatet bara för att bilden ser så yummy ut!

 

 

Eller lite prydnadsföremål? Glasflaskor vare här.

 

 

Eller varför inte lite sommarfräscha turkosa koppar. Skynda fynda, eller varför inte kika på lite höstnyheter när man ändå håller på. Som det brukar bli när man rea shoppar :)

 

 

 

11-07-25 18:07 | karinespinosa | 3 kommentarer |

Så här på sommaren kan det vara skönt att sila solljuset genom gardinerna, eller bara skymma insynen lite. Jag får som inredningsarkitekt ofta den till synes enkla frågan "hur ska jag hänga mina gardiner"? Det beror ju på, förstås. Det beror på hur högt tak du har, hur pass komplicerade fönsternischer du har, vilken stil du vill ha... Men i de allra flesta fallen går det bra bara man håller sig till en enda regel: häng gardinerna från taket! Jag har visat ett par fina bildexempel på det idag på min hemblogg också. Ovan ser du hur jag har gjort i mitt vardagsrum, jag har hängt tunna linnegardiner från taket. Jag låter även tygvåderna räcka från ena sidan till den andra, så att hela väggen kan täckas.

Ni som känner min blogg sen förut känner igen "gardinskolan", men här kommer den för er som inte sett den. Jag visar exemplet utifrån en kunds vägg, där jag förklarade hur hon skulle göra med sina fönster som var placerade enligt ritning på en lång vägg.

 

 

Exempel 1: Även om det är tre fönster så behandla dem som ett enda. Det blir ett modernt och stramt intryck. Gardinerna hängs från taket, och dölj gärna gardinstången bakom en list som målas lika tak.

 

 

Exempel 2: Om man vill ha ett fylligare och mer klätt uttryck så kan man parkera flera våder, en våd i utkanterna och en våd mellan varje fönster.

 

 

Exempel 3: Och slutligen, vill du ha verkligen mulligt, typ "hotellrumsgardiner", så väljer du en voile (tunn gardin) i kombination med en klädd tjockare gardin. I så fall hänger du så här. De tjockare dekorgardinerna i utkanten, och de tunnare emellan. Så det enklaste svaret på frågan "hur hänger jag mina gardiner" är alltså: från taket :)

 

Bild och Ritningar studio karin

 

 

 

11-07-17 17:11 | karinespinosa | Kommentera |

Helgens bostadsvisning; hittade ett sommarställe med lite annorlunda stil än den gängse vitlackade sponten med lantkänsla (som jag också är väldigt svag för...). Här bjuds det på annorlunda materialval som stenklinker, betongvägg, hudar och exotiska souvenirer - och allt blandas med bryggor, båtar, lyxiga loungesittningar ute..... Resultatet blir väldigt passande skärgården ändå, och alles i en stil som andas exklusivt och genomtänkt. Sånt är jag också svag för, jag gillar det mesta som fullbordats i en genomtänkt stil :) Så här följer lite snygga bilder att njuta inspiration ifrån.

 

 

Våra altaner har vi definitivt blivit duktigare på att inreda de senaste åren! Se praktexemplet ovan, med maffig loungesittning med många platser och en matmöbel längre bort. Något grillbord, många krukor, lite lyktor och det blir "mättat möblerat" och inbjudande som ett vardagsrum.

 

 

Stenklinker på golvet, snyggt och svalt kallt på sommaren. Står emot sandiga fötters slitage också. Och är vackert, ljuset skickas vidare så fint in i rummet på en sammetslen sten som ovan.

 

 

Vitt vitt vitt, här med enkla grafiska avbrott i kuddar och skinnet på golvet.

 

 

Och så lite skön lounge på bryggan, så klart :)

 

Bild Skeppsholmen
 

11-07-12 21:49 | karinespinosa | 1 kommentar |

Jag fick en förfrågan från en kund i våras, att inreda en friggebod så att en hel familj kunde bo i den. Man kan lika gärna tänka sig att det är en friggebod för uthyrning. Det skulle ingå

- 4 bäddar

- en soffa/ soffplats

- wc

- kökspentry

- garderob

Och då vill jag påminna om att en friggebod är på 15 kvm............Men, inredningsarkitekt som jag är, älskar jag utmaningar och att ta tillvara varenda mm i en plan.

 

Planlösningen blev så här; Två 90 cm breda sängar i vinkel i ena hörnet på 45 cm's höjd. Det är sitthöjd, så underslaferna får agera soffa på dagtid med extra ryggkuddar och massa dekorkuddar. Ovanslaferna ligger på ett avstånd om 110 cm ovanför underslaferna, så kan man sätta sig i "soffan" utan att slå i huvudet i ovansängen. Man kommer upp i de övre sängarna via snygga trästegar som monteras enligt planen. Ett wc-utrymme med minimimått 80 x 120 cm får plats i ena hörnet. Mellan wc och sängen platsbyggs en bokhylla i de få cm som blir över så har dessa båda sängar dels sängbord, och man har en bokhylla i rummet. Till höger ligger ett kökspentry med det absolut minimala; ho, liten liten arbetsyta och två spisplattor. Skåp ovanför, och högskåpet i hörnet blir garderob. En liten matplats får plats vid fönstret, man kan ha extra fällstolar upphängda på väggen i det hörnet om man drar ut bordet i rummet och vill sitta 4 runt det. Trång, javisst, men en hel familj skulle kunna få plats. Och kunden var nöjd! :)

 

Bild Grästorpstugan
Ritning studio karin

 

 

 

 

11-07-07 11:19 | karinespinosa | Kommentera |

Jag har köpt ett par så underbara repgungor till barnen, att ha på landet. Vi fyllde dem med kuddar och så satt var sitt nöjt barn i gungorna sörplandes på lite saft. De bara njöt! Gungan kommer från Granit och de ligger på överkomliga 429 kr.

 

 

I balken där under utetaket skall de hänga, på vår friggebod...

 

 

Då blir utsikten den här, och här ska mina små tjejer hänga och vippa i vinden med sin saft :) Skynda fynda på Granit alltså!

 

 

 

11-07-05 09:35 | karinespinosa | Kommentera |

Det finns så mycket små smarta lösningar man kan göra på sin altan, så ser det snyggt och prydligt ut när man använder den. Jag har tidigare tipsat om platsbyggd soffa - så får du massa sittplatser och utnyttjar ytan maximalt. Idag kommer ett litet tips som passar det regninga vädret idag: ett litet regnskydd, eller "hus" för grillen. Så slipper den stå framme.

 

 

Vi har låtit vårt "grillhus" bli en fortsättning av det vita staketet/ spalje'n.

 

 

Allt är vitlaserat likt det övriga staketet. Här kan grillen stå hela sommaren, regniga eller soliga dagar spelar ingen roll.

 

 

 

11-07-04 00:00 | karinespinosa | Kommentera |

Jag har haft denna bild så länge i min inspirationsmapp, jag tycker den är bara ljuvlig. Har man ett behov av både insynsskydd (och ev ljuddämpning) i sin trädgård kan jag inte tänka mig ett elegantare sätt att göra det på. Först en tät spaljevägg som skärmar av, och sen några träd som tar udden av ljudet. (Ljuddämpningen fungerar bäst på sommaren dock, då man inte har lövverket på vintern...) Träden är dessutom vackra att titta på. En så fantastiskt snygg rumsupplevelse utomhus! Extra snyggbonus för de vita stammarna som försvinner ned i den vita marmorkrossen. Och jag gillar alla materialmöten överhuvudtaget här; som den rostiga plåten runt björkarnas bädd, trätrallen, spaljen och allt det vita i stammar och marmor. :)

 

 

 

 

 

11-06-30 17:20 | karinespinosa | Kommentera |

Jag har fått förfrågningar om hur vårt staket ser ut från trädgårdssidan, dvs "utifrån" och inåt altanen sett. Vi har ju ett modernt, smalribbigt altanstaket som jag visat tidigare. Och vad gäller staketet så har vi fästat pelarna i altangolvet, och låter ribborna "rå över" utsidan av altangolvet.

 

 

Här ser man hur pelaren är fästad till altangolvets sida. Pelaren är fast i marken via en balksko som går ned i ett betongfundament. Pelaren var lite svajig, så vi har även stadgat upp pelaren med ett vinkeljärn mot altangolvets kantsida, så blev det stadigare.

 

 

...och så här ser det ut från insidan - som jag har visat tidigare.

 

Bilder studio karin
 

11-06-29 23:25 | karinespinosa | Kommentera |

Skall du bygga en drömbrygga i sommar - ta inspiration från denna. En stor exklusiv brygga, men väl tilltagen yta så att man kan möblera den med solstolar. Yummy!

 

 

 

 

Jag gillar hur bryggan liksom fortsätter utanför huset, rätt ut över vattnet.

 

 

 

Som alltid är det detaljerna som gör det. Det som gör denna brygga så enormt snygg tycker jag är de eleganta avsluten runt om, så att bryggan får en tjocklek. De olika höjdytorna skiktar sig snyggt ned mot vattnet också, och får bryggan att smälta in från den högre höjden ned mot vattenytan. Snyggt. Det är mäklarfirman Skeppsholmen som säljer objektet, detta är en liten del av ett stooort och väldigt dyrt skärgårdsställe... Men inspiration är ju gratis, som alla vet :)

 

Bild Skeppsholmen

 

 

 
| 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33 | 34 | 35 | 36 | 37 | 38 | 39 | 40 | 41 | 42 | 43 | 44 | 45 | 46 | 47 | 48 | 49 | 50 | 51 | 52 | 53 | 54 | 55 | 56 | 57 | 58 | 59 | 60 |
Inredningsarkitekt Karin

EN BLOGG OM

Välkommen! Jag är en inredningsarkitekt I/MSA som älskar inredning och hoppas kunna förmedla det här. Denna blogg är till för dig som söker inspiration, vill ha tips på hur du inreder ditt hem, renoverar, bygger om eller till. I min yrkesroll driver jag egna företaget Studio Karin Inredningsarkitekt och jag jobbar även på arkitektbyrå. På bloggen visas både egna uppdrag och andras lösningar. Jag hoppas du hittar ide'erna här!


STUDIO KARIN
Du kan nå mig med dina inredningsfrågor på min hemsida och blogg http://studiokarin.blogspot.com

Kategorier
 
Moodboards
 
Vardagsrum
 
Badrum