Hemma hos Zacharoff Hemma hos Zacharoff Efter lite sommartorka i bloggen så är det bäst ja Läs mer
 
Sök på husohem.se
 
11-07-04 00:00 | karinespinosa | Kommentera |

Jag har haft denna bild så länge i min inspirationsmapp, jag tycker den är bara ljuvlig. Har man ett behov av både insynsskydd (och ev ljuddämpning) i sin trädgård kan jag inte tänka mig ett elegantare sätt att göra det på. Först en tät spaljevägg som skärmar av, och sen några träd som tar udden av ljudet. (Ljuddämpningen fungerar bäst på sommaren dock, då man inte har lövverket på vintern...) Träden är dessutom vackra att titta på. En så fantastiskt snygg rumsupplevelse utomhus! Extra snyggbonus för de vita stammarna som försvinner ned i den vita marmorkrossen. Och jag gillar alla materialmöten överhuvudtaget här; som den rostiga plåten runt björkarnas bädd, trätrallen, spaljen och allt det vita i stammar och marmor. :)

 

 

 

 

 

11-06-30 17:20 | karinespinosa | Kommentera |

Jag har fått förfrågningar om hur vårt staket ser ut från trädgårdssidan, dvs "utifrån" och inåt altanen sett. Vi har ju ett modernt, smalribbigt altanstaket som jag visat tidigare. Och vad gäller staketet så har vi fästat pelarna i altangolvet, och låter ribborna "rå över" utsidan av altangolvet.

 

 

Här ser man hur pelaren är fästad till altangolvets sida. Pelaren är fast i marken via en balksko som går ned i ett betongfundament. Pelaren var lite svajig, så vi har även stadgat upp pelaren med ett vinkeljärn mot altangolvets kantsida, så blev det stadigare.

 

 

...och så här ser det ut från insidan - som jag har visat tidigare.

 

Bilder studio karin
 

11-06-29 23:25 | karinespinosa | Kommentera |

Skall du bygga en drömbrygga i sommar - ta inspiration från denna. En stor exklusiv brygga, men väl tilltagen yta så att man kan möblera den med solstolar. Yummy!

 

 

 

 

Jag gillar hur bryggan liksom fortsätter utanför huset, rätt ut över vattnet.

 

 

 

Som alltid är det detaljerna som gör det. Det som gör denna brygga så enormt snygg tycker jag är de eleganta avsluten runt om, så att bryggan får en tjocklek. De olika höjdytorna skiktar sig snyggt ned mot vattnet också, och får bryggan att smälta in från den högre höjden ned mot vattenytan. Snyggt. Det är mäklarfirman Skeppsholmen som säljer objektet, detta är en liten del av ett stooort och väldigt dyrt skärgårdsställe... Men inspiration är ju gratis, som alla vet :)

 

Bild Skeppsholmen

 

 

 

11-06-28 18:00 | karinespinosa | Kommentera |

 DEL 2...... och kanske lite rött till barnen? Fortsätter kärleksförklaringen till Pip Studio och deras vackra textilier :) Här bäddset Birds in Paradise i rött, också från House of Hedda.

 

 

Eller varför inte lite fina badrockar? Den vita badrocken står det Karin-i-vedbastun-på-bryggan-på-landet på, det ser jag ända hit :)

 

Bild House of Hedda/ Pip studio

 

 

 

11-06-28 12:30 | karinespinosa | 1 kommentar |

 

Vackert sommarväder, och hela härliga sommarsemestern framför sig! Jag har unnat mig lite nya sommartextilier till landet, och det är inte att missta sig på att fräscha nya sommarlakan i vackra textilier gör en glad när semestern väl kommer. Så jag letar efter lite fler lakan att byta med. Jag hittar detta bäddset från fina nätbutiken House of Hedda. Det heter Toile de Pip och hade gjort sig granna i min sommarstuga, minsann. Det är holländska Pip Studio som gör dessa, och Pips designfilosofi är "Happy design for happy people", och man måste instämma när man ser deras glada produkter.

 

 

Vackert sött badlakan till stranden, eller sommarstugans dusch? Hittar dessa handdukar - också från Pip Studio - som dessutom säljs på rea! Dessa fina handdukar heter Birds in Paradise och finns i små tvättlappar till badlakan.

 

 

Eller en söt kudde Chinoise till favoritsolstolen eller hängmattan :)

 

 

 

11-06-22 10:52 | karinespinosa | 3 kommentarer |

Tredje och sista steget när du vill bygga din altansoffa är piffet! Glasyren på verket. Kuddar, sittkuddar och hur målas den? Din nya platsbyggda altansoffa kan se ut på olika sätt, och ytbehandlas olika.

Täckmåla: innebär att du kan ha vilken färg du vill. Ev som fasaden på huset, som övriga möbler på altanen? Men tänk på att täckfärg på utemöbler innebär mer jobb. När färgen en dag flagnar (om 5 år tidigast, men ändå...) så skall du skrapa och målartvätta för att börja om, och det är tungt jobb. Vitt är snyggt, men tänk på att täckmålat vitt kan bli bländande när solen ligger på.

Olja: Enklast, att bara olja in soffan i samma olja som altanen själv. Olja sköter sig själv, en oljning på våren och det är klart. Men - liksom altangolvet självt - blir plankorna lite mörka och tråkiga med tiden. I alla fall i stan, om du har altanen ute vid havet så brukar vind salt och sol göra plankorna snyggt ljusgrå. Men trädgårdar i städerna är det svårare att uppnå detta resultat.

Lasyr: Min favorit! Enkelt att få på, och enkelt att förnya. När jobbet väl skall göras om ett par år så borstar man med stålborste och sen kör man på ett nytt lager. (Ev rengöring också, förstås) Och lasyr har en vacker struktur och går också att få i de flesta färger. Vitt blir vackert, man kan ta ett par lager men lämna gärna så att träådringen anas svagt därunder. Alla former av grått, silvergrått som solblekta plankor blir kanonsnyggt. Och vill man matcha ihop soffan med golvet så finns det ju även terasslasyr i brutna färger numera.

 

 

Vår soffa hemma är laserad i vit lasyr: Alcro Timmer Lasyrfärg för trä, färg 321 Hägg.

 

 

Och sittkuddar då? De kan vara svårt att få tag i exakt hur du vill ha dem. Så jag har helt enkelt köpt 60 x 60 cm vanliga kuddöverdrag i grövre canvas, mina kommer från Bruka. Sen har jag beställt kallskum (som madrass-skum) i en tjocklek på 50 mm. Sådana finns i alla större tygvaruhus. Jag skall klippa till kvadrater om ca 58 x 58 cm så passar överdragen på dessa "madrass-rutor". Om man vill ha riktigt tjocka sittkuddar så köper man tjockare kallskum, men då får man nog sy till ett par kuddöverdrag istället. (Men tänk på att skall du ha riktigt tjocka kuddar typ 10 cm - som på exvis rottingsoffor - så bygg sitthöjden på altansoffan lite lägre, ca 40 cm. Då blir totala sitthöjden bättre med kuddarna på.) Och glöm inte att fylla på med accessoarkuddar för riktig lyxkomfort, och så en milkshake och nyaste Hus & Hem! :)

Lycka till!

 

Bilder studio karin
 

11-06-17 08:21 | karinespinosa | 3 kommentarer |

Det här steget har du troligen haft i huvudet redan när du planerade din altansoffa. Det är det viktigaste beslutet, men det följer inte förrän efter att du bygger stommen inunder den (som jag visade igår). Det är - hur ser utesoffan ut? Hur är den stylad, i vilken stil? Är det en modern med liggande ribbor, är det en som smyger ihop med altanen, har den stående panel för att smälta ihop med en vägg bakom, är det en i ruff skärgårdsstil osv osv. Ovan en mycket snygg variant från Ralph Laurens hemsida, stylad i grov skärgårdsstil.

 

 

En "helt vanlig" platsbyggd utesoffa som smälter ihop med altangolvet och troligen all sorts arkitektur. Då använder man samma plank som i terrassen själv, och behandlar den med samma terrrassolja/ terraslasyr så allt blir en enhet.

 

 

Denna altansoffa ramas in med pergola, och ryggstödet fungerar som en avgränsande vägg. Kan fungera bra i ett trädgårdens eller altanens hörn, eller fristående någonstans i trädgården där man vill skapa sig ett uterum.

 

 

Och här är den vi byggde hemma, innan den var helt klar. Vi valde ett smalt luftigt ribbstaket (till hö i bilden), som sedan har fått fortsätta in på soffans ryggstöd och framkant. Men som sagt, du kan välja vilken stil du vill, som passar ditt hus. Bredare plankor ger ett mer klassiskt uttryck, och dessa smala är väl mer modernt.

 

Bilder Ralph Lauren Home, styleroom, studio karin

 

 

 

11-06-16 11:32 | karinespinosa | Kommentera |

Så här på försommaren har jag fått mycket förfrågningar på altandesign, snygga möbleringar ute, och inte minst på platsbyggda altansoffor. Vi har precis byggt en platsbyggd soffa på terrassen hemma, så jag tänkte bidra med en liten trestegsraket på hur ni åstadkommer en sån här altansoffa själva. Det är väldigt enkelt, och det gav sååååå mycket för altanen både estetiskt och platsmässigt. Vi fick massor av nya sittplatser och trätrallen kändes ändå väldigt rymlig när utesoffan var färdigbyggd - eftersom den "smyger" utmed en vägg. Först och främst räknar man på hur stor soffan skall vara, och hur mycket plank som skall köpas in. Sofflängden är ju helt valfri beroende på hur många sittplatser du vill ha. Sitthöjd är 45 cm och sittdjup är bra om det är 60 cm. Ryggstödet är mer en "designfråga" och du kan ha 75-95 cm högt beroende på vad som blir snyggt mot det du har bakom - fönsterkarmhöjd, annat staket, andra möbler etc etc.

 

 

Stommen lät vi bygga enligt bild ovan, en enkel balkstomme med träreglar.

 

 

Vi ville ha öppningsbara luckor i altansoffan (förvaring) så vi hade balkar under sitsen enligt bilden ovan. Varje lucka är ca 60 cm bred, ta inte mer för då finns risk att luckorna "svajar" på mitten.

 

 

Luckorna som vilar mot balkarna öppnas med vanliga vik-gångjärn. Det var dagens altansoffa skola! Ut och mät altanen ni som vill maximera utrymmet :)

 

Ritning och bilder studiokarin

 

 

 

11-06-15 10:58 | karinespinosa | Kommentera |

Jag hittade i en bostadsannons (suuuuuuurfar bostäder som en galning just nu...) en sån fin och stämningsfull bild på en sänggavel. Jag är en fast troende på sänggavlar, det ramar in sovutrymmet och håller ihop dubbelsängen, samt man har något att lägga upp alla dekorkuddar mot (om man har några). Jag tycker alltid det känns lite oavslutat om man bara har ett överkast som rundas av mot väggen. Här har man gjort det lätt, ingen montering av gavel mot sängram, eller montage på väggen. Man ställer bara en vikskärm mellan sängen och väggen så är det klart. Mys pys. Sådana här vikväggar har jag sett på Indori i Stockholm.

 

Bild Bjurfors

 

 

 

11-06-13 09:03 | karinespinosa | Kommentera |

Precis som inomhus är det snyggt att utomhus ha lite snygga materialmöten. Inne har vi kanske parkettgolv, och en trappa som möter parketten, någonstans ligger lite sten/ klinker, och så en matta här och var. Behandla utomhus likadant, men byt ut materialen mot beständiga utomhusmaterial så delar du in trädgården i snygga zoner eller riktningar. Här kommer lite inspirationsbilder på fina materialmöten i trädgården. Bilderna kommer från Flisby. Kom ihåg - jag tittar på detta som enbart färg och form, och lämnar alla typ av växttips till min duktiga kollega på trädgårdsbloggen :) Ovan en ganska stram materialindelning, med stora svepande drag av material i längre partier och enkla övergångar. Intrycket är modernt och gör sig bra till ett modernt hus (30-tal och framåt kan man räkna som modernt) som vill köra lite minimalistisk stil.

 

 

Riktningen på de avlånga skifferstenarna möter snyggt riktningen på de mjuka trästegen i trappan.

 

 

Använd dig av kontraster: blanda exempelvis gärna "mjukt" och "hårt" också. Här hårda stenar i det mjuka gräset. De runda stenarna gör sig också bra mot det till synes kantiga husets arkitektur. De söta skira små blommorna bidrar också med lite mjukhet.

 

 

Och här har man en hel radda material för lite rikligare intryck: stor stensättning, kantstenar och sjösten/ stenkross. Även det gröna bidrar som "material" här: en vintergrön buske som är formklippt - ja, jag vet, mina gröna fingrar är obefintliga, jag kan inte ens vad det är för typ av buske :/ I förgrunden en grön "matta" av växtlighet på vertikalen. Snyggt :)

 

 

Det här är hemma hos mig på framsidan. Jag har krukor i vitt men med olika struktur på en bädd av sjösten. Här blandar jag mer struktur än material, vilket går lika bra för lite kontraster. Lycka till hemma i din trädgård.

 

Önskar er en ny härlig veckostart!

 

 Bilder Flisby 

 

 
| 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33 | 34 | 35 | 36 | 37 | 38 | 39 | 40 | 41 | 42 | 43 | 44 | 45 | 46 | 47 | 48 | 49 | 50 | 51 | 52 | 53 | 54 | 55 | 56 | 57 | 58 | 59 | 60 |
Inredningsarkitekt Karin

EN BLOGG OM

Välkommen! Jag är en inredningsarkitekt I/MSA som älskar inredning och hoppas kunna förmedla det här. Denna blogg är till för dig som söker inspiration, vill ha tips på hur du inreder ditt hem, renoverar, bygger om eller till. I min yrkesroll driver jag egna företaget Studio Karin Inredningsarkitekt och jag jobbar även på arkitektbyrå. På bloggen visas både egna uppdrag och andras lösningar. Jag hoppas du hittar ide'erna här!


STUDIO KARIN
Du kan nå mig med dina inredningsfrågor på min hemsida och blogg http://studiokarin.blogspot.com

Kategorier
 
Moodboards
 
Vardagsrum
 
Badrum