Inspiration från vecka 42 Inspiration från vecka 42    Det blir roligare att äta frukost med finpor Läs mer
 
Sök på husohem.se
 
11-07-17 17:11 | karinespinosa | Kommentera |

Helgens bostadsvisning; hittade ett sommarställe med lite annorlunda stil än den gängse vitlackade sponten med lantkänsla (som jag också är väldigt svag för...). Här bjuds det på annorlunda materialval som stenklinker, betongvägg, hudar och exotiska souvenirer - och allt blandas med bryggor, båtar, lyxiga loungesittningar ute..... Resultatet blir väldigt passande skärgården ändå, och alles i en stil som andas exklusivt och genomtänkt. Sånt är jag också svag för, jag gillar det mesta som fullbordats i en genomtänkt stil :) Så här följer lite snygga bilder att njuta inspiration ifrån.

 

 

Våra altaner har vi definitivt blivit duktigare på att inreda de senaste åren! Se praktexemplet ovan, med maffig loungesittning med många platser och en matmöbel längre bort. Något grillbord, många krukor, lite lyktor och det blir "mättat möblerat" och inbjudande som ett vardagsrum.

 

 

Stenklinker på golvet, snyggt och svalt kallt på sommaren. Står emot sandiga fötters slitage också. Och är vackert, ljuset skickas vidare så fint in i rummet på en sammetslen sten som ovan.

 

 

Vitt vitt vitt, här med enkla grafiska avbrott i kuddar och skinnet på golvet.

 

 

Och så lite skön lounge på bryggan, så klart :)

 

Bild Skeppsholmen
 

11-07-12 21:49 | karinespinosa | 1 kommentar |

Jag fick en förfrågan från en kund i våras, att inreda en friggebod så att en hel familj kunde bo i den. Man kan lika gärna tänka sig att det är en friggebod för uthyrning. Det skulle ingå

- 4 bäddar

- en soffa/ soffplats

- wc

- kökspentry

- garderob

Och då vill jag påminna om att en friggebod är på 15 kvm............Men, inredningsarkitekt som jag är, älskar jag utmaningar och att ta tillvara varenda mm i en plan.

 

Planlösningen blev så här; Två 90 cm breda sängar i vinkel i ena hörnet på 45 cm's höjd. Det är sitthöjd, så underslaferna får agera soffa på dagtid med extra ryggkuddar och massa dekorkuddar. Ovanslaferna ligger på ett avstånd om 110 cm ovanför underslaferna, så kan man sätta sig i "soffan" utan att slå i huvudet i ovansängen. Man kommer upp i de övre sängarna via snygga trästegar som monteras enligt planen. Ett wc-utrymme med minimimått 80 x 120 cm får plats i ena hörnet. Mellan wc och sängen platsbyggs en bokhylla i de få cm som blir över så har dessa båda sängar dels sängbord, och man har en bokhylla i rummet. Till höger ligger ett kökspentry med det absolut minimala; ho, liten liten arbetsyta och två spisplattor. Skåp ovanför, och högskåpet i hörnet blir garderob. En liten matplats får plats vid fönstret, man kan ha extra fällstolar upphängda på väggen i det hörnet om man drar ut bordet i rummet och vill sitta 4 runt det. Trång, javisst, men en hel familj skulle kunna få plats. Och kunden var nöjd! :)

 

Bild Grästorpstugan
Ritning studio karin

 

 

 

 

11-07-07 11:19 | karinespinosa | Kommentera |

Jag har köpt ett par så underbara repgungor till barnen, att ha på landet. Vi fyllde dem med kuddar och så satt var sitt nöjt barn i gungorna sörplandes på lite saft. De bara njöt! Gungan kommer från Granit och de ligger på överkomliga 429 kr.

 

 

I balken där under utetaket skall de hänga, på vår friggebod...

 

 

Då blir utsikten den här, och här ska mina små tjejer hänga och vippa i vinden med sin saft :) Skynda fynda på Granit alltså!

 

 

 

11-07-05 09:35 | karinespinosa | Kommentera |

Det finns så mycket små smarta lösningar man kan göra på sin altan, så ser det snyggt och prydligt ut när man använder den. Jag har tidigare tipsat om platsbyggd soffa - så får du massa sittplatser och utnyttjar ytan maximalt. Idag kommer ett litet tips som passar det regninga vädret idag: ett litet regnskydd, eller "hus" för grillen. Så slipper den stå framme.

 

 

Vi har låtit vårt "grillhus" bli en fortsättning av det vita staketet/ spalje'n.

 

 

Allt är vitlaserat likt det övriga staketet. Här kan grillen stå hela sommaren, regniga eller soliga dagar spelar ingen roll.

 

 

 

11-07-04 00:00 | karinespinosa | Kommentera |

Jag har haft denna bild så länge i min inspirationsmapp, jag tycker den är bara ljuvlig. Har man ett behov av både insynsskydd (och ev ljuddämpning) i sin trädgård kan jag inte tänka mig ett elegantare sätt att göra det på. Först en tät spaljevägg som skärmar av, och sen några träd som tar udden av ljudet. (Ljuddämpningen fungerar bäst på sommaren dock, då man inte har lövverket på vintern...) Träden är dessutom vackra att titta på. En så fantastiskt snygg rumsupplevelse utomhus! Extra snyggbonus för de vita stammarna som försvinner ned i den vita marmorkrossen. Och jag gillar alla materialmöten överhuvudtaget här; som den rostiga plåten runt björkarnas bädd, trätrallen, spaljen och allt det vita i stammar och marmor. :)

 

 

 

 

 

11-06-30 17:20 | karinespinosa | Kommentera |

Jag har fått förfrågningar om hur vårt staket ser ut från trädgårdssidan, dvs "utifrån" och inåt altanen sett. Vi har ju ett modernt, smalribbigt altanstaket som jag visat tidigare. Och vad gäller staketet så har vi fästat pelarna i altangolvet, och låter ribborna "rå över" utsidan av altangolvet.

 

 

Här ser man hur pelaren är fästad till altangolvets sida. Pelaren är fast i marken via en balksko som går ned i ett betongfundament. Pelaren var lite svajig, så vi har även stadgat upp pelaren med ett vinkeljärn mot altangolvets kantsida, så blev det stadigare.

 

 

...och så här ser det ut från insidan - som jag har visat tidigare.

 

Bilder studio karin
 

11-06-29 23:25 | karinespinosa | Kommentera |

Skall du bygga en drömbrygga i sommar - ta inspiration från denna. En stor exklusiv brygga, men väl tilltagen yta så att man kan möblera den med solstolar. Yummy!

 

 

 

 

Jag gillar hur bryggan liksom fortsätter utanför huset, rätt ut över vattnet.

 

 

 

Som alltid är det detaljerna som gör det. Det som gör denna brygga så enormt snygg tycker jag är de eleganta avsluten runt om, så att bryggan får en tjocklek. De olika höjdytorna skiktar sig snyggt ned mot vattnet också, och får bryggan att smälta in från den högre höjden ned mot vattenytan. Snyggt. Det är mäklarfirman Skeppsholmen som säljer objektet, detta är en liten del av ett stooort och väldigt dyrt skärgårdsställe... Men inspiration är ju gratis, som alla vet :)

 

Bild Skeppsholmen

 

 

 

11-06-28 18:00 | karinespinosa | Kommentera |

 DEL 2...... och kanske lite rött till barnen? Fortsätter kärleksförklaringen till Pip Studio och deras vackra textilier :) Här bäddset Birds in Paradise i rött, också från House of Hedda.

 

 

Eller varför inte lite fina badrockar? Den vita badrocken står det Karin-i-vedbastun-på-bryggan-på-landet på, det ser jag ända hit :)

 

Bild House of Hedda/ Pip studio

 

 

 

11-06-28 12:30 | karinespinosa | 1 kommentar |

 

Vackert sommarväder, och hela härliga sommarsemestern framför sig! Jag har unnat mig lite nya sommartextilier till landet, och det är inte att missta sig på att fräscha nya sommarlakan i vackra textilier gör en glad när semestern väl kommer. Så jag letar efter lite fler lakan att byta med. Jag hittar detta bäddset från fina nätbutiken House of Hedda. Det heter Toile de Pip och hade gjort sig granna i min sommarstuga, minsann. Det är holländska Pip Studio som gör dessa, och Pips designfilosofi är "Happy design for happy people", och man måste instämma när man ser deras glada produkter.

 

 

Vackert sött badlakan till stranden, eller sommarstugans dusch? Hittar dessa handdukar - också från Pip Studio - som dessutom säljs på rea! Dessa fina handdukar heter Birds in Paradise och finns i små tvättlappar till badlakan.

 

 

Eller en söt kudde Chinoise till favoritsolstolen eller hängmattan :)

 

 

 

11-06-22 10:52 | karinespinosa | 3 kommentarer |

Tredje och sista steget när du vill bygga din altansoffa är piffet! Glasyren på verket. Kuddar, sittkuddar och hur målas den? Din nya platsbyggda altansoffa kan se ut på olika sätt, och ytbehandlas olika.

Täckmåla: innebär att du kan ha vilken färg du vill. Ev som fasaden på huset, som övriga möbler på altanen? Men tänk på att täckfärg på utemöbler innebär mer jobb. När färgen en dag flagnar (om 5 år tidigast, men ändå...) så skall du skrapa och målartvätta för att börja om, och det är tungt jobb. Vitt är snyggt, men tänk på att täckmålat vitt kan bli bländande när solen ligger på.

Olja: Enklast, att bara olja in soffan i samma olja som altanen själv. Olja sköter sig själv, en oljning på våren och det är klart. Men - liksom altangolvet självt - blir plankorna lite mörka och tråkiga med tiden. I alla fall i stan, om du har altanen ute vid havet så brukar vind salt och sol göra plankorna snyggt ljusgrå. Men trädgårdar i städerna är det svårare att uppnå detta resultat.

Lasyr: Min favorit! Enkelt att få på, och enkelt att förnya. När jobbet väl skall göras om ett par år så borstar man med stålborste och sen kör man på ett nytt lager. (Ev rengöring också, förstås) Och lasyr har en vacker struktur och går också att få i de flesta färger. Vitt blir vackert, man kan ta ett par lager men lämna gärna så att träådringen anas svagt därunder. Alla former av grått, silvergrått som solblekta plankor blir kanonsnyggt. Och vill man matcha ihop soffan med golvet så finns det ju även terasslasyr i brutna färger numera.

 

 

Vår soffa hemma är laserad i vit lasyr: Alcro Timmer Lasyrfärg för trä, färg 321 Hägg.

 

 

Och sittkuddar då? De kan vara svårt att få tag i exakt hur du vill ha dem. Så jag har helt enkelt köpt 60 x 60 cm vanliga kuddöverdrag i grövre canvas, mina kommer från Bruka. Sen har jag beställt kallskum (som madrass-skum) i en tjocklek på 50 mm. Sådana finns i alla större tygvaruhus. Jag skall klippa till kvadrater om ca 58 x 58 cm så passar överdragen på dessa "madrass-rutor". Om man vill ha riktigt tjocka sittkuddar så köper man tjockare kallskum, men då får man nog sy till ett par kuddöverdrag istället. (Men tänk på att skall du ha riktigt tjocka kuddar typ 10 cm - som på exvis rottingsoffor - så bygg sitthöjden på altansoffan lite lägre, ca 40 cm. Då blir totala sitthöjden bättre med kuddarna på.) Och glöm inte att fylla på med accessoarkuddar för riktig lyxkomfort, och så en milkshake och nyaste Hus & Hem! :)

Lycka till!

 

Bilder studio karin
 
| 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33 | 34 | 35 | 36 | 37 | 38 | 39 | 40 | 41 | 42 | 43 | 44 | 45 | 46 | 47 | 48 | 49 |
Inredningsarkitekt Karin

EN BLOGG OM

Välkommen! Jag är en inredningsarkitekt I/MSA som älskar inredning och hoppas kunna förmedla det här. Denna blogg är till för dig som söker inspiration, vill ha tips på hur du inreder ditt hem, renoverar, bygger om eller till. I min yrkesroll driver jag egna företaget Studio Karin Inredningsarkitekt och jag jobbar även på arkitektbyrå. På bloggen visas både egna uppdrag och andras lösningar. Jag hoppas du hittar ide'erna här!


STUDIO KARIN
Du kan nå mig med dina inredningsfrågor på min hemsida och blogg http://studiokarin.blogspot.com

Kategorier
 
Moodboards
 
Vardagsrum
 
Badrum