Smart samarbete! Smart samarbete!  Indiska och Myrorna fortsätter sitt sympatiska sa Läs mer
 
Sök på husohem.se
 
Om renoveringen av balkongrummet och trappan upp.
12-05-08 19:16 | frugb |

 Vissa rum får vänta på sin tur. Balkongrummet och trappan upp har verkligen fått vänta. Vi renoverade hallen i höstas och då blev kontrasten mot trappan upp väldigt stor. Efter lite funderande så tog vi beslutet att göra en ytskiktsrenovering av trappan och rummet uppe där trappan kommer upp, samt en korridor på övervåningen. Vi behövde fixa taket och valde att sätta upp en ny panel i taket som målades vit. Väggarna - efter lite funderande valde vi en vägg med vitmålad panel och resten skulle få tapet. Vi bor i ett tapethus hävdar jag med bestämdhet - det passar helt enkelt bäst med tapet. Vi drog hem en massa tapetböcker och valde till slut 4 (!) olika tapeter i matchande färger. Och jag måste säga att jag blev väldigt nöjd. Det blev så bra! En helvit tapet med en aning beige i, en lattefärgad tapet i samma serie som bryter av snyggt mot de kritvita listerna, en rutig tapet i flera olika beige/vita nyanser och en tapet med runda ringar i beige, brunt och vitt. Trots att tapeterna är väldigt olika så harmonierar de fint med varandra. Golvet var redan vitpigmenterat och det behöll vi. Nu är trappan upp ljus med den vita tapeten och det gamla vackra originalräcket är på plats. Det finns en roligt historia kring det räcket - den nyblivne husägaren som alltså var båtbyggare (konstruktör av träbåtar) ritade ett räcke i rostfritt stål som precis följde den rundade väggen. Han beställde detta räcke av en vän som hade möjlighet att tillverka det, och det kom med ångbåt i två delar till ön i slutet av 30-talet. När man satte det på plats så passade det perfekt. Jag antar att han var ganska stolt över detta eftersom historien lever vidare. Vi tycker också att det är vackert och många frågar om det är nytt, så fint är det fortfarande. Det har slipats av otaliga händer genom åren...

Möbler - det är enkelt möblerat med en dagbädd i vitt trä, ett överkast som jag sydde för 20 år sedan (tjena, vad tiden går...) när jag var olyckligt kär och en massa kuddar. Några av kuddarna har jag sytt på enklast möjliga vis - genom att hitta gamla skjortor i snyggt randigt typ på loppis och sedan klippt ut en kuddsida på skjortans baksida och en kuddsida på skjortans framsida. Sedan bara sytt ihop dem och se - då finns redan en snygg knäppning som utgör kuddens öppning! Mycket enkelt, praktiskt och snyggt. Och miljövänligt som all återvinning. Resten av kuddarna är köpta, en hel del på Nyblom&Kolléns fantastiska outlet som ligger nära oss. Bordet är fyndat på en second hand. Lampan vid soffan är sirlig och vacker och alla ljuspunkter går att vrida som man vill. På väggen hänger två porslinsblommor (Hoyor), med små tändsticksstora blad. Gardinerna är enkla från Hemtex som känns lite marina genom sina mellanrum med metallöglor. Vi ska nog sätta upp lite tavlor på den längsta väggen men vi väntar tills vi vet hur vi vill ha det.

Allt som allt blev det en lyckad uppfräschning! Kolla gärna in bilder i albumet "Balkongrummet på övervåningen".

PS ogräspajen som jag skrev om tidigare blev fantastiskt god! Tror faktiskt att kirskålen gav den goda smaken.

 

kommentarer

 

# 01

Vilken härlig känsla du förmedlar i dina bilder!!

2012-05-18, 10:37 | älskligheter på österlen
Du måste vara inloggad för att kunna kommentera.
Huset på ön

EN BLOGG OM

Om vårt hus från 1938 som varvsägaren och skeppskonstruktören byggde - vår renovering och inredning blandat med vår design av trädgården. Vår inredningsstil - tja, en stil som vi tycker passar detta hus som på ritningen har både matsal, herrum och salong.

Kategorier