Hemma hos Zacharoff Hemma hos Zacharoff Efter lite sommartorka i bloggen så är det bäst ja Läs mer
 
Sök på husohem.se
 
Skrot-skrubben ska bli gästrum
13-02-26 16:09 | Kallmodin |

Nämen sådärja, så tittar vi upp från sjukdvalan i vinter och tar nya tag igen!

För en vecka sedan var garderoben ni ser på bilden fullbelamrad med bananlådor, madrasser, väskor, kuddar, gardinstänger...you name it. Vi har inte trollat bort sakerna, men en del har fått nya hem, en del har flyttat ner i källaren, en del har kastats och resten står just nu staplade i hallen utanför.

För en vecka sedan satt jag nämligen hemma och funderade på det där med att få till en bra, ostörd extra sovplats. Vi har provat att ha en dagbädd i vår rymliga hall uppe, ni som läst bloggen tidigare har sett bilder på hur det såg ut. Mysigt och trevligt men faktiskt inte så praktiskt, eftersom gästerna ibland snarkar och vi ibland vill gå upp på toaletten på natten och det gör att man stör varandra. Ett alternativ vi funderat på var att helt sonika göra om det till ett rum genom att sätta upp en fjärde vägg, men då tar man samtidigt bort i princip allt ljus som kommer in i hallen/trappan.

Så jag började tänka att vi kanske inte behöver använda hela den stora skrubben uppe till skrot. Vi kanske kan få till vettig förvaring till ungefär hälften av skrotet, och använda resten av skrubben som gästrum. För faktum är att här gömmer sig nästan åtta kvadratmeter golvyta, format som ett L. Inte så pjåkigt alls. Så jag skissade, räknade, mätte och funderade. Resultatet blev en platsbyggd konstruktion som är till hälften förvaring, till hälften säng under snedtaket. Samtidigt passade vi på att riva ut den grönspräckliga plastmattan på golvet. Här ser ni början av bygget.

 

 

kommentarer

 
Du måste vara inloggad för att kunna kommentera.
En renoveringssaga

EN BLOGG OM

Vi letade efter ett falurött 1800-talshus i trä och hittade ett vitrappat 50-talshus, med ansiktslyftningar från både 70- och 80-tal. Nu ska det förvandlas till en lantlig idyll med billiga medel. Häng med!


Kategorier