Hemma hos Zacharoff Hemma hos Zacharoff Efter lite sommartorka i bloggen så är det bäst ja Läs mer
 
Sök på husohem.se
 
En man i byrålådan eller...
12-12-06 16:20 | Kallmodin |

Vissa har en man i byrålådan, jag har en kvinna (?) på kommoden. Den här trämodellen har hängt med i flytt efter flytt i runt 20 år, av någon anledning ville jag ha en sådan i mina tonår. Det konstiga är att den alltid har fått stå framme, annars brukar ju saker ha en tendens att hamna i kartonger efter ett tag och kanske, om det har tur, tas fram igen efter några år.

Men den här har fått stå modell i pysselhörnor, där den passar för all del ganska bra eftersom den egentligen är tänkt som ett konstnärligt hjälpmedel, den har stått i trappfönstret och längtande tittat ut, den har suttit svävande i luften med handen höjd i ett käckt "tjena" och nu står den i sovrummet och har lånat mitt armband som tjusigt halsband.

Det är helt enkelt något med den jag gillar. Kanske för att det är så enkelt att göra humor av den, genom att förändra sättet den står eller sitter på.

Tvättkommoden som modelldockan står på fick flytta in i vårt sovrum efter att vi renoverat toaletten uppe. Tavlan på väggen föreställer inte någon jag känner utan är, förstås, ett loppisfynd.

 

kommentarer

 
Du måste vara inloggad för att kunna kommentera.
En renoveringssaga

EN BLOGG OM

Vi letade efter ett falurött 1800-talshus i trä och hittade ett vitrappat 50-talshus, med ansiktslyftningar från både 70- och 80-tal. Nu ska det förvandlas till en lantlig idyll med billiga medel. Häng med!


Kategorier