Smart samarbete! Smart samarbete!  Indiska och Myrorna fortsätter sitt sympatiska sa Läs mer
 
Sök på husohem.se
 
Från sjukhuskänsla till toalyx
12-11-19 16:17 | Kallmodin |

Får jag be att stolt presentera....den omgjorda toaletten uppe! Jag vet att jag får den här känslan varje gång ett projekt är klart, men det är ofattbart vad mycket tapeter och färg förändrar ett rum. Ok, vi fixade golvet också. Men ändå.

Apropå golv så har nu den gråspräckliga sjukhusmattan och de grå golvlisterna i plast á la offentlig lokal försvunnit till förmån för vitbetsat och sedan lackat golv och fina allmogelister.

Gillar den där lite lyxiga känslan som tapeterna ger, blandat med bondromantik i trasmattan och trägolvet. Brickbordet har min syster gjort och det stod i sovrummet innan. Det finns egentligen ingen bra vägg att sätta en toarullehållare på, speciellt inte om man vill att väldigt små personer ska kunna nå pappret, så lösningen fick bli brickbordet med toalettpapper och lite läsning. Korgen med extra toarullar hade vi sedan innan, likaså toalettlocket i mörkt trä men det kom definitivt mer till sin rätt i den här miljön.

Toalettskåpet fick vi med huset, fast då var det skogsgrönt med släta guldknoppar, vi målade ganska raskt om det till beige och bytte knoppar.

För er som, liksom jag, glömt vad utgångspunkten var är det bara att kolla på övriga inlägg i november för att följa toalettrenoveringen!

För er som är nyfikna kommer här en grov uppskattning av kostnader:

Tapet, två rullar totalt ca 250 kronor

Bröstlist, ca 150 kronor

Golvlist, ingick i ett parti om 60 meter så det orkar jag inte räkna ut...

Färg till vägg och tak hade vi hemma

Golvbets och parkettlack ca 450 kronor

Så i runda slängar en tusenlapp gick förvandlingen på.

 

kommentarer

 
Du måste vara inloggad för att kunna kommentera.
En renoveringssaga

EN BLOGG OM

Vi letade efter ett falurött 1800-talshus i trä och hittade ett vitrappat 50-talshus, med ansiktslyftningar från både 70- och 80-tal. Nu ska det förvandlas till en lantlig idyll med billiga medel. Häng med!


Kategorier