Hemma hos Zacharoff Hemma hos Zacharoff Efter lite sommartorka i bloggen så är det bäst ja Läs mer
 
Sök på husohem.se
 
Man kan väl ändra sig...
12-10-29 12:18 | Kallmodin |

Ibland blir det inte som man tänkt sig, men bra ändå!

Efter att ha besökt en bekant förra veckan så blev jag inspirerad att sätta en variant av fondtapet i sovrummet, nämligen över en hel vägg, vidare över hörnet och in till en vinkel på nästa vägg. Sedan behålla resten vitt.

Jag är ingen fan av vitt när det gäller inredning, så alla vita väggar på övre våningen har gjort mig lite brydd. De känns kala och opersonliga hur jag än försöker. Samtidigt har jag inte hittat någon tapet jag ville ha i hela sovrummet. Istället bestämde vi oss för målning. Vi lade häromveckan ner en massa tid och funderingar på att välja ut en fin nyans av en sidenmatt färg att ha i sovrummet. Som tur var har vi inte köpt den ännu, eftersom tapetplanen kom ivägen.

Sedan när vi stod på varuhuset och skulle hitta en tapet som passade, gick diskussionen ungefär såhär: "Den ska ju ha de där färgerna, du vet, som vi har i sovrummet och samma som det är på tapeten till toaletten uppe." Och: "Den ska ju vara lite annolunda mönstrad, så att det verkligen händer någonting på väggen och inte bara blir en halvtrist fondvägg. Ungefär som den där med fåglarna som vi valde till toaletten uppe."

Efter att ha stött och blött det där fram och tillbaka och inte hittat något som motsvarade våra krav, insåg vi att det var ju just den tapeten vi ville ha. Den som vi köpt till toaletten uppe. När vi väl klurat ut det var det faktiskt ganska snabbt gjort att hitta ett par rullar av en annan jättefin tapet till toaletten istället. Tapetåtgången kommer ändå att bli ungefär densamma i båda rummet.

Det är väl tur att man kan ändra sig... Nu känns det rätt!

 

kommentarer

 
Du måste vara inloggad för att kunna kommentera.
En renoveringssaga

EN BLOGG OM

Vi letade efter ett falurött 1800-talshus i trä och hittade ett vitrappat 50-talshus, med ansiktslyftningar från både 70- och 80-tal. Nu ska det förvandlas till en lantlig idyll med billiga medel. Häng med!


Kategorier